Duket for kursfall i USA

Signaler fra resultatfremleggelsene vil ventelig sende de amerikanske børsene ned fra start onsdag. Førbørs-indikatorer peker ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ble en god dag i de amerikanske aksjemarkedene. Bedre resultater enn ventet fra flere av de tunge selskapene som inngår i Dow Jones-indeksen, løftet indeksen 1,3 prosent tirsdag. Nasdaq Composite-indeksen steg 1,9 prosent.

Resultatfremleggelsene denne «supertirsdagen» bidro dermed til en lett positiv stemning på Wall Street tirsdag. Flere av de viktigste resultatene ble imidlertid lagt frem først etter at børsene stengte.

Nedjusteringer har kommet i etterkant av resultater fra Intel og Apple. Intel-resultatene har bidratt til kursnedgang på europeiske børser i løpet av onsdagen.

Ikke ny oppgang

Onsdag ser ikke ut til å bringe ny oppgang i de amerikanske aksjemarkedene.

Handelen i future-kontrakter på indeksen Nasdaq 100 indikerer en drøy time før børsåpning en kursutvikling som går markert ned fra start.

Handelen i future-kontrater på S&P 500 indikerer en negativ åpning også for det bredere aksjemarkedet.

Makroøkonomiske forhold vil imidlertid kunne påvirke de amerikanske børsene sterkt også i denne uken hvor resultatfremleggelser står øverst på agendaen. Klokken 16 norsk tid i dag vil Alan Greenspan presentere en tilstandsrapport for amerikansk økonomi for Kongressen. Rapporten vil bli publisert umiddelbart. Greenspan vil deretter delta i en høring i House Financial Services Committee.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer