Dukk, det er Dick!

Dick Cheney er sjøl kommet i skuddlinja etter hagleskuddet som traff jaktkameraten.Fortell din jakthistorie her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Hvorfor gikk ikke visepresidentens kontor ut med melding om skyteulykken før søndag, spør kritikerne. Det gikk faktisk over halvannen time fra visepresidenten skjøt, til presidentenes rådgiver Karl Rove informerte Bush om at visepresidenten faktisk hadde skutt ned en mann i en jaktulykke. Det hvite hus\' pressetalsmann Scott McClellan fikk ikke vite før søndag morgen at det var visepresidenten som skjøt. Han tilrådet at nyheten burde offentliggjøres så fort som mulig. Men det var først da en lokalavis gikk ut med nyheten på nettet søndag ettermiddag, at skuddramaet ble kjent.

Blir ikke trodd

Visepresidenten holdt seg ute av syne hele mandagen. Offisielt var Cheney opptatt med å sikre at offeret, Texas-advokaten Harry Whittington (78), fikk behandling. Dette er det ikke mange som kjøper. Det var lørdag at visepresidenten klarte å treffe Whittington under fasanjakt i Texas. Advokaten ble brakt til sykehus, der han fikk fjernet over 100 haglkorn fra ansikt, hals og bryst.

Hagl i hjertet

Whittington ble i går overført til sykehusets intensivavdeling, etter at haglene som traff ham skal ha kommet inn i hjertet. Dette skal ha ført til uregelmessigheter i hjertet, melder AP.

 Myndighetene i Texas vil gi visepresidenten bot, fordi det viser seg at han ikke hadde tillatelse til å jakte fasaner i staten.

 VILLE DU JAKTET MED DENNE MANNEN?  Dick Cheney på jakt ved en tidligere anledning. Foto. Scanpix
VILLE DU JAKTET MED DENNE MANNEN? Dick Cheney på jakt ved en tidligere anledning. Foto. Scanpix Vis mer