Dukke som prevensjon

Dukker brukes nå som prevensjon i USA. Unge jenter og gutter får ansvaret for masete skrikerdukker, og dette fratar de lysten på både foreldrerollen og ubeskyttet sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De fleste av skolejentene i Eau Claire i den amerikanske delstaten Wisconsin er overlykkelige, når de kan ta den lille dukken med seg hjem. Men etter noen dager er de lei av både den søte oppstoppernesen og de søvnige øynene, og vil helst levere dukken fra seg igjen.

Dermed har de lært en lekse, håper amerikanske pedagoger. For hele hensikten med den såkalte «tenk deg om-dukken», er å lære unge jenter at det ikke er noen spøk å skulle ta seg av et lite barn - slik de blir nødt til, dersom de skulle bli gravide.

Dukken er nemlig datastyrt, og programmert slik at den begynner å «gråte» annenhver time. Dermed avbryter den både fjernsynsseing, lekselesing, telefonskravling og endog nattesøvn, slik at «mamma» må slippe det hun har i hendene, vri om en nøkkel og trykke på en «trøsteknapp» for å stanse gråten.

Eller «pappa» må gjøre det, for guttene slipper selvsagt ikke unna denne forsmaken på hva det egentlig innebærer å være foreldre.

Beregninger viser at rundt en million amerikanske tenåringer har mistet nattesøvn på grunn av «tenk deg om»-dukken, men det foreligger ingen tall foreløpig på hvorvidt den lille skriker-dukken har hatt preventiv virkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer