Ut mot staten som kreditor

- Dukker folk under

Venstre-politiker Solveig Schytz frykter en økning i inkassosøker til høsten. Hun mener systemet må endres slik at staten ikke bli en verre kreditor enn de private.

- KREVENDE KREDITOR: Venstre mener staten må inngå flere frivillige avtaler med sine skyldnere, i stedet for å «dukke dem under». Foto: Shutterstock / NTB scanpix
- KREVENDE KREDITOR: Venstre mener staten må inngå flere frivillige avtaler med sine skyldnere, i stedet for å «dukke dem under». Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Venstre-politiker Solveig Schytz har rykket inn på Stortinget i justiskomiteen etter at Abid Raja ble innsatt som kulturminister.

Nå rykker hun ut i Dagbladet for å ta et oppgjør med den rollen staten spiller som kreditor.

- Jeg er veldig bekymret for at mange flere vil ha gjeldsproblemer etter denne våren. Mange permitterte har ikke fått utbetalt dagpenger, og jeg er redd mange har levd mye på kreditt. De som har hatt problemer allerede før krisa kan ha fått forsterket disse. Vi må ha et system som ikke legger stein til byrden for de som sliter, sier hun.

Hun tror mange har kvidd seg for å søke forskudd fra Nav fordi de ikke vil ha staten som kreditor - selv om hun mener ordningen med å forskudd fra Nav virker å ha fungert bra.

- Dessverre oppleves staten som en mer krevende kreditor enn private. Deler av staten er ofte den vanskeligste å komme fram til frivillige avtaler med og har høyere gebyrer ved forsinket betaling. Vi mener vi må gjøre mer for å hjelpe dem som har gjeldsproblemer og gjøre mer for å hindre at folk får gjeldsproblemer. Staten må være villig til å inngå avtaler om frivillige gjeldsordninger på samme vilkår som private kreditorer, sier Schytz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer