FORSVUNNET: I natt ble tre menn i 20-årene pågrepet for kidnapping, men Tova er fortsatt ikke funnet. Foto: Politiet
FORSVUNNET: I natt ble tre menn i 20-årene pågrepet for kidnapping, men Tova er fortsatt ikke funnet. Foto: PolitietVis mer

Dukket aldri opp på svømmekonkurransen - Tova Moberg (19) er fortsatt savnet

Tre menn i 20-årene er pågrepet for kidnapping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tova Moberg har vært savnet siden lørdag kveld, opplyser svensk politi. Hun ble sist sett i 21.30-tida.

Politiet har sikret spor
Den svenske 19-åringen, som er fra et tettsted i Hälsingland, var sist sett sammen med sine venner i Hudiksvallsområdet.

Søndag dukket hun ikke opp på svømmekonkurransen hun skulle delta i.

Omstendighetene rundt forsvinningen gjorde at politiet og pårørende søndag kveld besluttet å gå ut med navn og bilde av Tova for å forenkle søket.

I natt ble tre menn i 20-årene pågrepet for kidnapping, men Tova er fortsatt ikke funnet.

STOR LETEAKSJON: Svensk politi leter mandag etter en 19 år gammel kvinne  som ble meldt savnet lørdag kveld.
Foto: Mats Andersson/ NTB Scanpix
STOR LETEAKSJON: Svensk politi leter mandag etter en 19 år gammel kvinne som ble meldt savnet lørdag kveld. Foto: Mats Andersson/ NTB Scanpix Vis mer

- Vi har enda ikke funnet kvinnen, og dette arbeidet vil fortsette med uforminsket styrke. Vi har sikret spor, men hva det er vil jeg ikke gå inn på. Vi håper hun er i live, sier talsmann for politiet Christer Nordström.

Rundt 50 politimenn har organisert letemannskap og søker med hunder og helikopter.

Politiet skal også undersøke nærliggende vassdrag.

- Vi vil være der i løpet av kvelden og natten, alt avhenger av utviklingen i saken. Det viktige er at vi finner henne. Det er informasjon som har kommet fram som gjør at vi er tilstede der, sier Nordström mandag kveld.

HELIKOPTER: Svensk politi bruker helikopter i søket etter den 19 år gamle kvinnen.
Foto: Mats Andersson/ NTB scanpix
HELIKOPTER: Svensk politi bruker helikopter i søket etter den 19 år gamle kvinnen. Foto: Mats Andersson/ NTB scanpix Vis mer

Hadde planer om å gå til en fest
Ifølge opplysninger gitt til Aftonbladet, ringte Tova en venn fra gården - bare timer før hun forsvant.

- Når hun ringte, hun var i godt humør, sier en av vennene.

Ifølge Tovas venner, som Aftonbladet har snakket med, hadde 19-åringen planer om å gå til en fest hos en klassekamerat på lørdag kveld.

Men sent på lørdag kveld ringte hun en venn, og da befant hun seg på den aktuelle gården.

- Da følte hun seg bra og var i godt humør. Hun fortalte at hun var på gården, sier en annen av Tovas venner til Aftonbladet.

Politiet har lykkes i å posisjonere Tovas avskrudde mobiltelefon.

- Vi har en mobilposisjonering for et ganske så stort område. Men jeg kan ikke gå inn på hvilket tidspunkt posisjoneringen er fra. Dette er på grunn av granskningen av de tre personene som sitter i arrest. Vi må vente og se hva som kommer fram i avhørene, sier Nordström.

SAVNET: Politiets leteaksjon pågår ved en gård øst i Sverige. Tre menn i 20-årene er pågrepet, men Tova er fortsatt savnet. Foto: Mats Andersson/TT / NTB scanpix
SAVNET: Politiets leteaksjon pågår ved en gård øst i Sverige. Tre menn i 20-årene er pågrepet, men Tova er fortsatt savnet. Foto: Mats Andersson/TT / NTB scanpix Vis mer

Så tre unge menn komme ut av skogen
Innsatsen har blitt fokusert på en gård i Hudiksvallområdet som er avsperret for undersøkelser. Politiet har sperret av et område rundt en gården, hvor en person med tilknytning til Tova skal bo.

- Vi har fortsatt gården avsperret. Teknikerne er ikke ferdige med etterforskningen der. Vi fortsetter også søket i nærområdet og i en del elver. Jeg kan ikke gå inn på hvorfor vi er der. Vi vil komme tilbake til senere. Akkurat nå er vi på flere steder og arbeider, blant annet på tomten som er avsperret, sier Nordström til Expressen.

Slik som det ser ut nå, vil politiet forsette søket utover kvelden og natten.

En mann fra nærområdet forteller Expressen at han så tre unge menn komme ut av skogen søndag kveld. De skal ha prøvd å skjule ansiktene sine.

- Det virket mystisk og jeg lurte på hva de gjorde, sier han.

Nekter for at de har gjort noe kriminelt
Advokat Jakob Machuca representerer en av de mistenkte mennene. Han har fått møte sin klient i løpet av dagen.

- Det eneste vi har blitt enige om at vi skal fortelle er at han benekter kriminalitet og at det er ekstremt vanskelig å sitte i varetekt. Han sier at han ikke har noe med denne mistanken å gjøre, sier Machuca til Expressen.

Ifølge informasjon Aftonbladet har fått tilgang til, skal mennene ha gått et år over Tova på grunnskolen, og det er der de ble bekjente. De skal være i samme omgangskrets.

Ifølge offentlige registre skal ingen av de arresterte mennene ha blitt dømt for voldelig kriminalitet tidligere, skriver Aftonbladet.

Men to av mennene har vært tiltalt for mindre narkotikalovbrudd knyttet til cannabisbruk og for å ha kjørt under påvirkning av narkotika.

En av disse to har også fått straff for å bære kniv på et offentlig sted. Politiet vil ikke kommentere hvilken kobling mannen har til Tova.

Samtlige nekter at de har gjort noe kriminelt, ifølge deres offentlige forsvarere.