Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dukket opp på kjemikalie- liste i april

- Men han handlet bare for 121 kroner, sier PST.

STO PÅ LISTE: PST sier Anders Behring Breivik stod på en liste over nordmenn som hadde handlet hos en polsk forhandler som selger kjemikalier. AFP PHOTO / YOUTUBE
STO PÅ LISTE: PST sier Anders Behring Breivik stod på en liste over nordmenn som hadde handlet hos en polsk forhandler som selger kjemikalier. AFP PHOTO / YOUTUBE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST bekrefter at den terrorsiktede sto på en liste over nordmenn som hadde handlet hos en polsk forhandler som selger kjemikalier.

- Anders Behring Breivik dukket i april opp på en liste med rundt 60 nordmenn som hadde gjort innbetalinger til et spesielt polsk firma som blant annet selger kjemikalier, sier PST-sjef Janne Kristiansen til Dagbladet.  

Hun sier at transaksjonen i seg selv ikke ga noe grunnlag for å PST å legge ham inn i noen etterretningsregistre.  

- Det er snakk om et veldig lite beløp, kun 121,22 kroner, sier hun.  

- Dette er det eneste vi har funnet. Han har levd et svært lovlydig liv, fortsetter hun.  

Hun understreker at de ikke vet hva Breivik har kjøpt hos den polske forhandleren.

- Dette er et spor vi følger opp og som vi vil jobbe videre med i etterforskningen, bekrefter visepolitimester Sveinung Sponheim. i Oslo-politiet under en pressekonferanse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media