Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barack Obama

Dukket opp som julenisse på barnesykehus

Overrasket alle.

JULENISSE: Familier og ansatte ved barnehuset i Washington DC fikk seg litt av en overraskelse da de så hvem som var årets julenisse. Foto: AFP/ NTB Scanpix.
JULENISSE: Familier og ansatte ved barnehuset i Washington DC fikk seg litt av en overraskelse da de så hvem som var årets julenisse. Foto: AFP/ NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikledd nisselue og med en stor gavesekk over skuldra, overrasket tidligere president Barack Obama barn og ansatte ved barnesykehuset i Washington DC onsdag.

Først besøkte han fire barn som lagde juledekorasjoner i et av sykehusets lekerom, før han delte ut puslespill, lekebiler, glitrende neglelakk og resten av gavene han hadde med seg, skriver The Washington Post.

Etter det gikk han innom og besøkte pasienter rom for rom. Han var ikke bare raus med gavene, en tolv år gammel pasient som var nervøs for å begynne på high school neste år, fikk et godt visdomsord på veien:

- Selv de kule barna har ikke funnet ut av det ennå.

DELTE UT GAVER: Barna var fra seg av begeistring da den tidligere presidenten dukket opp på sykehuset. Foto: AFP / NTB Scanpix.
DELTE UT GAVER: Barna var fra seg av begeistring da den tidligere presidenten dukket opp på sykehuset. Foto: AFP / NTB Scanpix. Vis mer

Før han dro takket han de ansatte for at de jobber i ferien, og tok opp en videomelding som skulle spilles av på TV-skjermene på sykehuset for de han ikke fikk kommet innom.

- Som far til to jenter kan jeg bare forestille meg situasjonen familiene står i. Å ha sykepleiere, leger og andre ansatte som bryr seg om dem, passer på dem, lytter til dem og holder hånda deres - det er det viktigste som finnes, sa han til de ansatte ved sykehuset.

- For en flott påminnelse om hva jula skal handle om.

Svært takknemlige

- De kommer til å snakke om dette i mange år, sa administrerende direktør for Children's National Health System, Kurt Newman.

- Ingen ønsker å være på sykehuset på denne tida av året. Varmen hans løftet humøret til barna, foreldrene og de ansatte - alle han møtte da han var innom.

Etter besøket takket sykehuset Obama med en video fra besøket fra sin Twitter-konto:

- Takk Barack Obama for at du gjorde dagen til pasientene våre så mye bedre. Overraskelsen varmet gangene og fikk alle til å smile. Pasientene elsket selskapet og gavene!

Kort tid etter svarte han:

- God jul til de flotte barna, familiene og ansatte ved Children's National. Og takk for at dere tok meg imot som reserve-nisse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!