Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dulce (5) bortført fra lekeplass

Skal ha blitt ført til rød van av uidentifisert mann.

BORTFØRT: Dulce Maria Alvarez forsvant sporløst fra en lekeplass i New Jersey mandag. Politiet mener hun ble bortført. Foto: Politiet
BORTFØRT: Dulce Maria Alvarez forsvant sporløst fra en lekeplass i New Jersey mandag. Politiet mener hun ble bortført. Foto: Politiet Vis mer

Mandag var fem år gamle Dulce Maria Alavez på en lekeplass i New Jersey sammen med sin tre år gamle bror og mora Noema Alvarez Perez.

Ifølge mora skal de to ha lekt ved et huskestativ rundt 30 meter fra henne. Hun satt i en bil sammen med en åtte år gammel slektning, skriver CBS.

Sporløst borte

Dulces tre år gamle lillebror kom etter hvert tilbake til moras bil, men storesøsteren var sporløst forsvunnet.

Ifølge mora er ikke Dulce en som stikker av helt på egen hånd.

SPORLØST: I denne innsjøen lå svaret på en nesten 30 år gammel forsvinningsgåte. Reporter: Emilie Rydning. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

- Vi savner henne veldig, fortalte hun journalister på onsdag.

For siden hun ble sett lekende ved huskestativet på lekeplassen, har ingen sett henne. Innledningsvis framsto det uklart for politiet hva som hadde skjedd med femåringen.

De første 30 timene etter at hun forsvant gjennomførte politiet en stor leteaksjon i parker og vassdrag i området, men de gjorde ingen funn.

Samtidig etterforsket de saken som en kriminalsak, og avhørte blant annet en rekke vitner. Etterforskningen gjorde at de konkluderte med at Dulce hadde blitt bortført.

- Vi har ingen konkrete mistenkte, vi etterforsker alle muligheter, sa den lokale politisjefen, Michael Gaimari på onsdag.

Slo bortføringsalarm

Det som skal ha gitt politiet nok informasjon til at de gikk ut med at de tror det dreier seg om en bortføringssak er at de klarte å finne personer som hadde oppholdt seg ved en basketballbane like ved der Dulce forsvant fra.

Minst et av vitnene skal ha sett en mann føre Dulce mot en rød van med sotede ruter. Basert på beskrivelser fra vitnene beskrives gjerningspersonen som en tynn mann rundt 160 cm, med kviser og uten ansiktshår.

- Det kan være hvem som helst. Vi vet ikke om det er et familiemedlem, en fremmed. Det eneste vi ber om er at hun kommer trygt hjem til oss, sier Dulces tante Nayiber Alavez, til ABC News.

Politiet har nå satt inn en rekke enheter i søket etter femåringen, deriblant politihelikoptre og dykkere.

Torsdag gikk femåringens bestemor ut med en tårevåt bønn under en pressekonferanse.

- Vær så snill. Hvis du har informasjon som kan hjelpe oss med å finne mitt barnebarn. Ikke vært redd for politiet, sier bestemora.

Har dårlig tid

Politiet har lovet at de ikke vil spørre noen om deres oppholdstillatelse dersom de kommer til dem med informasjon om Dulces forsvinning.

- Vi har ikke klart å spise eller sove. Dere kan ikke forestille dere hva vi går gjennom. Vi er utrolig triste, sier bestemora.

Politiet på sin side vet at det haster med å finne Dulce.

- Tiden er utrolig viktig. Vi må finne unge Dulce. Ettersom tiden går blir det stadig vanskeligere å finne henne, sier påtaleansvarlig Jennifer Webb-McRae.

Politiet vet så langt ikke om Dulce kjente mannen som skal ha bortført henne. Jentas far er ikke i USA og resten av slekta hennes samarbeider med politiet.

FBI bistår nå det lokale politiet i etterforskningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media