Duller med folk i drosjekøen

Kjenner du at du blir litt irritert av å stå i drosjekø? Det kan være fordi du er litt sulten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å hindre bråk i drosjekøen har Agder Taxi nå bestemt seg for å sette opp telt som køfolket kan stå i. I tillegg stiller tre vakter med varm drikke og pepperkaker nå i førjulstida. Og dette betaler drosjesjåførene selv.

Julebordirritasjon

Det er for mye bråk i taxikøene, og spesielt i julebordsesongen.

- Du kan jo tenke deg selv hvordan det er å stå i kø her i tynne klær og lakksko, sier daglig leder Reidar Flaten i Agder Taxi til Fedrelandsvennen.

- Hvis du i tillegg opplever at noen brøyter seg forbi deg i køen, er det lett at det blir bråk, sier han.

Tre vakter er leid inn for å passe på at folk holder plassen sin i køen. I tillegg skal køen plasseres i et telt som skal stå på holdeplassen gjennom hele julebordsesongen. Der blir det servert kaffe og cola.

- Vi har prøvd dette tidligere og drosjesjåførene merker stor forskjell på kundene. De blir mye lettere å ha med å gjøre og de gir mer tips, sier Flaten.

Ordningen med kø under tak startet natt til lørdag og kommer til å være i gang hver helg fram til jul. Hver drosjeeier bidrar med en tusenlapp hver for å holde orden på drosjekøen.

- Dette synes vi er veldig positivt. Vår erfaring er at det blir veldig mye bråk i forbindelse med drosjekøer, sier Kaare Greipsland, leder for forebyggende avsnitt ved Kristiansand politistasjon.

<B>BRÅK I KØEN:</B> Julebordsesongen er hard for taxisjåførene. I Agder betaler nå sjåførene seg ut av knipa selv med en tusenlapp.