Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dum tid å sette inn et hovedangrep

-Hovedangrepet mot Bagdad kommer trolig ikke ennå. Amerikanerne har alt å vinne på å vente til det blir mørkt, sier kommandørkaptein Nils Helle ved Forsvarets stabsskole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helle sier til NTB at de amerikanske styrkene trolig bare er i gang med utmattelseskrigen mot Bagdads beboere og at de spredte bombingene rundt den irakiske hovedstaden er tiltak for å fjerne luftvernstillinger og mulige stasjoner med kjemiske våpen.

- Dette vil være en dum tid på døgnet sette inn i et hovedangrep mot Bagdad. Nå er det morgen og lyst i Irak. Fredag skal det bli overskyet og solvinder vil forstyrre radar- og sambandsutstyr. Når skyene kommer vil det bli helt mørkt og sånn sett mye bedre forhold for angrep, sier Helle.

At amerikanerne har overtatt den irakiske radioens hovedfrekvens kan også bety at hovedsenderen er slått ut av de militære. USA har allerede i flere måneder sendt radio i Irak, men ikke over hovedfrekvensen slik som nå, mener Helle.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling