Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dumaen: Ikke flertall for utsettelse av riksrettsak

Den russiske nasjonalforsamlingen Statsdumaen støtter ikke forslaget om å utsette riksrettsaken mot president Boris Jeltsin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Parlamentariske ledere i dumaen ble i går enige om å utsette avstemmingen om riksrettsak, planlagt til i morgen, på ubestemt tid. Men bare 206 representanter i Statsdumaen, nasjonalforsamlingens «underhus», stemte i dag for utsettelsesforslaget, som dermed manglet 20 stemmer på å få flertall.

Kommunistene i statsdumaen har fremmet fem riksrettsanklager mot Jeltsin, fra ulovlig å ha oppløst Sovjetunionen til det som beskrives som «folkemord mot det russiske folk». Dersom noen av anklagene får 300 stemmer eller mer, vil det innlede en komplisert riksrettsprosess mot presidenten.

De parlamentariske lederne har gått inn for å utsette avstemmingen, i påvente av klarere prosedyreregler. Jeltsin på sin side har forlangt at dumaen gjennomfører avstemmingen som planlagt torsdag, eller frafalle riksrettsanklagene for godt. Kreml føler seg sikre på av Føderasjonsrådet, eller «overhuset» i nasjonalforsamlingen, ikke vil støtte riksrettsanklagene.

Dumapresident Gennadij Seleznov innkalte de parlamentariske lederne til konsultasjoner umiddelbart etter onsdagens avstemning.

(NTB)