Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DumDum- sjefen vraket

Lagde for dårlig filmmusikk - Håper bare jeg blir invitert til premierefesten, sier DumDum Boys-sjef Kjartan Kristiansen. Foto: HANS ARNE VEDLOG Han er norsk rocks kanskje aller fremste låtskriver gjennom et helt tiår, men da DumDum Boys-sjef Kjartan Kristiansen satte seg ned for å skrive musikk til den nye norske storfilmen «Budbringeren» ble han veiet og funnet for lett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansen ble hyret av regissør Pål Sletaune og hans folk i produksjonsselskapet Movie Makers for å lage musikken til «Budbringeren».

Men oppdragsgiverne vendte tommelen ned for Kristiansens musikk.

Misfornøyde

- Vi var ikke helt fornøyd, nei, bekrefter Dag Nordahl i Movie Makers. Som et resultat av misnøyen med Kristiansens musikk, så han og Sletaune seg nødt til å bringe en annen komponist inn i filmprosjektet. Valget falt på dansken Joachim Holbek, en dreven filmkomponist som blant annet har laget musikken til grøsseren «Nattevakten». Holbeks musikk vil nå dominere i «Budbringeren», selv om det Kristiansen har laget ikke er totalvraket.

- Jeg kan garantere at noe av Kristiansens musikk vil bli brukt. I slutten av måneden skal det endelige lydsporet settes sammen, sier Nordahl.

Ikke stas

- Dette er jo ikke så veldig stas, innrømmer Kjartan Kristiansen overfor Dagbladet. Han er ingen nybegynner når det gjelder filmmusikk. Sammen med DumDums keyboardist Atle Karlsen har han laget musikken til «Døden på Oslo S», «Det perfekte mord» og flere kortfilmer.

- De hyra inn Holbek fordi de var usikre på om den musikken jeg og Atle hadde laga ville fungere i filmen. Men jeg må bare overlate dette til Sletaune og co. Det er de som betaler gildet og kan film. Sjøl håper jeg bare jeg blir invitert til premierefesten, avslutter Kristiansen muntert.

«Budbringeren» har norgespremiere 21. februar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media