Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DumDum-kamp for truet bydel

TRONDHEIM (Dagbladet): De lovte aldri å spille i Olavshallen, men i går kveld var DumDum Boys der likevel. I Trondheim pågår det alltid en miljøkamp, og nå gjelder det Svartla'mon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Olavshallen ble bygd mot sinte protester, men den striden er historie, og nå holder demonstrantene støttekonserter der, for fulle hus. Artister som Åge Aleksandersen, Flettfrid Andresen og Arve Tellefsen står i fremste rekke i kampen for den rivingstruede bydelen - en kamp som splitter byen i jubileumsåret.

Bilfirma

Der de gamle trehusene står på Lademoen, skal et bilfirma få regjere i framtida.

- Marvin kan gi Strandveien Auto en annen tomt, sa Prepple i DumDum Boys, før bandet fyrte opp med «Blodig alvor», «Møkkamann» - og Knutsen og Ludvigsens «Dum og deilig».

Mest sannsynlig går det mot riving:

- Jeg synes det ser forholdsvis mørkt ut, sa en av aksjonistene, kunstneren Håkon Bleken, til Dagbladet før konserten i går kveld.

- Kommunen viser liten velvilje. Marvin har vært en enorm skuffelse de siste åra, sa Håkon Bleken videre.

Navnestrid

Til og med navnet på bydelen er det strid om.

Den kalles Svartla'mon, Nerlamon, Ytterlamon, Reina, eller bare Lamon eller Strandveien - alt etter hvem du snakker med. Og de skriver det Lamon, La'mon eller Lamoen.

Den totale forvirringen skyldes, ifølge noen, at bydelen rett og slett ikke eksisterer.

- Hadde de kalt området for Ner-Lamoen, ville de fått min fulle støtte, sier den godt voksne Torbjørn Torgersen til Adresseavisen. Han flyttet fra området i 1958, da helsemyndighetene ikke lenger tilrådde at folk kunne bo der. I dag rister han på hodet over ungdommen som gjerne vil bo i de gamle husene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media