Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dummere og dummere med utenlandske vogntog som ikke tåler to cm snø

Snø og vind kom som meteorologene har varslet.

 GLATT:  E39, her ved Suvatn, har hatt store trafikkproblemer tirsdag kveld på tross av beskjedne snømengder. Webkamera: Statens vegvesen.
GLATT: E39, her ved Suvatn, har hatt store trafikkproblemer tirsdag kveld på tross av beskjedne snømengder. Webkamera: Statens vegvesen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nedbøren - som snø de fleste steder - har begynt å lave ned over Sør-Norge akkurat slik meteorologene forutså.

- Helt ytterst ved kysten på Vestlandet har nedbøren kommet som regn eller sludd, ellers er det snø både i lufta og på bakken over det meste sør for Møre og Romsdal. Snøværet har kommet sør- og vestfra like vest av Oslo, og i løpet av onsdagen ser det ut til å komme 10 - 20 centimeter snø i hovedstadsområdet.

- Det blir kanskje som regn og slaps helt nede ved sjøen, men du skal ikke veldig langt opp i høyden før nedbøren kommer som snø, sier vakthavende ved Meteorologisk institutt, Kristen Gislefoss, til Dagbladet ved 22-tiden.

Med unntak av flere veier på Sørlandet, vil sterk vind opp mot liten storm være et større trafikkproblem enn snø fram til det lysner onsdag.

OBS-varselet advarer mot vanskelige kjøreforhold en rekke steder i høyden i Sør-Norge. I tillegg viser målestasjoner i Troms og Finnmark liten storm og sterk kuling.

Her kan du sjekke været for nærmeste timer og dager.

- Vente til onsdag
- Hvis jeg ikke hadde vært nødt til å kjøre i natt over fjellet mellom øst og vest, hadde jeg holdt meg inne til utpå onsdagen. Alt peker mot at vindstyrken over hele landet løyer i løpet av natt til onsdag, sier Gislefoss.

Trafikkoperatør Nina Heggernes ved Vegstrafikksentralen Vest i Bergen melder «bedre enn fryktet» på fjellovergangene i hennes området. For eksempel var Hardangervidda åpen for fri ferdsel før midnatt.

Her er oppdaterte trafikkmeldinger på vegvesen.no.

- De eneste trafikkproblemene har vært med utenlandske traliere på dårlige dekk, sier Heggernes.

- Dummere og dummere
Og samme reaksjon har «blokkerte» bilister på Sørlandet hatt tirsdag kveld.

Robert Gyland og Rune Aatland sto bom fast i Fardalsbakken i Lindesnes på vei til Flekkefjord tirsdag kveld.

En kilometer lenger foran var veien stengt av utenlandske vogntog.

- Det er knapt snø her, kanskje to centimeter. Dette blir bare dummere og dummere. Hvorfor i all verdens vakre dager er de ikke blitt stoppet av politi eller vegvesen før, spør Aatland overfor Fædrelandsvennen.