GLATT:  E39, her ved Suvatn, har hatt store trafikkproblemer tirsdag kveld på tross av beskjedne snømengder. Webkamera: Statens vegvesen.
GLATT: E39, her ved Suvatn, har hatt store trafikkproblemer tirsdag kveld på tross av beskjedne snømengder. Webkamera: Statens vegvesen.Vis mer

- Dummere og dummere med utenlandske vogntog som ikke tåler to cm snø

Snø og vind kom som meteorologene har varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nedbøren - som snø de fleste steder - har begynt å lave ned over Sør-Norge akkurat slik meteorologene forutså.

- Helt ytterst ved kysten på Vestlandet har nedbøren kommet som regn eller sludd, ellers er det snø både i lufta og på bakken over det meste sør for Møre og Romsdal. Snøværet har kommet sør- og vestfra like vest av Oslo, og i løpet av onsdagen ser det ut til å komme 10 - 20 centimeter snø i hovedstadsområdet.

- Det blir kanskje som regn og slaps helt nede ved sjøen, men du skal ikke veldig langt opp i høyden før nedbøren kommer som snø, sier vakthavende ved Meteorologisk institutt, Kristen Gislefoss, til Dagbladet ved 22-tiden.

Med unntak av flere veier på Sørlandet, vil sterk vind opp mot liten storm være et større trafikkproblem enn snø fram til det lysner onsdag.

OBS-varselet advarer mot vanskelige kjøreforhold en rekke steder i høyden i Sør-Norge. I tillegg viser målestasjoner i Troms og Finnmark liten storm og sterk kuling.

Her kan du sjekke været for nærmeste timer og dager.

- Vente til onsdag
- Hvis jeg ikke hadde vært nødt til å kjøre i natt over fjellet mellom øst og vest, hadde jeg holdt meg inne til utpå onsdagen. Alt peker mot at vindstyrken over hele landet løyer i løpet av natt til onsdag, sier Gislefoss.

Trafikkoperatør Nina Heggernes ved Vegstrafikksentralen Vest i Bergen melder «bedre enn fryktet» på fjellovergangene i hennes området. For eksempel var Hardangervidda åpen for fri ferdsel før midnatt.

Her er oppdaterte trafikkmeldinger på vegvesen.no.

- De eneste trafikkproblemene har vært med utenlandske traliere på dårlige dekk, sier Heggernes.

- Dummere og dummere
Og samme reaksjon har «blokkerte» bilister på Sørlandet hatt tirsdag kveld.

Robert Gyland og Rune Aatland sto bom fast i Fardalsbakken i Lindesnes på vei til Flekkefjord tirsdag kveld.

En kilometer lenger foran var veien stengt av utenlandske vogntog.

- Det er knapt snø her, kanskje to centimeter. Dette blir bare dummere og dummere. Hvorfor i all verdens vakre dager er de ikke blitt stoppet av politi eller vegvesen før, spør Aatland overfor Fædrelandsvennen.