- Dummere og dummere med utenlandske vogntog som ikke tåler to cm snø

Snø og vind kom som meteorologene har varslet.

GLATT:  E39, her ved Suvatn, har hatt store trafikkproblemer tirsdag kveld på tross av beskjedne snømengder. Webkamera: Statens vegvesen.
GLATT: E39, her ved Suvatn, har hatt store trafikkproblemer tirsdag kveld på tross av beskjedne snømengder. Webkamera: Statens vegvesen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nedbøren - som snø de fleste steder - har begynt å lave ned over Sør-Norge akkurat slik meteorologene forutså.

- Helt ytterst ved kysten på Vestlandet har nedbøren kommet som regn eller sludd, ellers er det snø både i lufta og på bakken over det meste sør for Møre og Romsdal. Snøværet har kommet sør- og vestfra like vest av Oslo, og i løpet av onsdagen ser det ut til å komme 10 - 20 centimeter snø i hovedstadsområdet.

- Det blir kanskje som regn og slaps helt nede ved sjøen, men du skal ikke veldig langt opp i høyden før nedbøren kommer som snø, sier vakthavende ved Meteorologisk institutt, Kristen Gislefoss, til Dagbladet ved 22-tiden.

Med unntak av flere veier på Sørlandet, vil sterk vind opp mot liten storm være et større trafikkproblem enn snø fram til det lysner onsdag.

OBS-varselet advarer mot vanskelige kjøreforhold en rekke steder i høyden i Sør-Norge. I tillegg viser målestasjoner i Troms og Finnmark liten storm og sterk kuling.

Her kan du sjekke været for nærmeste timer og dager.

- Vente til onsdag - Hvis jeg ikke hadde vært nødt til å kjøre i natt over fjellet mellom øst og vest, hadde jeg holdt meg inne til utpå onsdagen. Alt peker mot at vindstyrken over hele landet løyer i løpet av natt til onsdag, sier Gislefoss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer