Dumper 65 tonn kjøttdeig

Gilde jobber natt og dag for å finne ut hvordan sju barn kunne få akutt nyresvikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SARPSBORG/OSLO (Dagbladet): Lastebil på lastebil ruller inn til Gildes ekspedisjonslager i Sarpsborg. Kjøttprodusenten har kalt tilbake 65 tonn kjøttdeig, familiedeig og karbonadedeig, og mellom 35 og 40 tonn av den kjøttdeigen fraktes hit.

-  Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før alt kjøttet er kontrollert, men vi holder på natt og dag til vi er ferdige, sier fabrikksjef Lisbeth Svendsen.

På lageret i Sarpsborg skal de hente ut prøver av kjøttet før restene sendes videre og destrueres. En lastebil i bakgården fungerer som en provisorisk mellomstasjon før kjøttet sendes til analyser. Mennesker i hvite frakker kontrollerer hvert parti som kommer inn. De henter ut stikkprøver som så sendes til Oslo for analyser.

Stengte produksjonen

Det ikke bevist at Gilde-kjøttdeig fra anlegg nummer 103 på Rudshøgda i Hedmark er smittekilden til bakterieutbruddet de seineste ukene. Mattilsynet på Gjøvik, som utfører jevnlige kontroller på slakteriet, har ingen opplevelse av dårlig hygiene. Folkehelseinstituttet konkluderer likevel med at Rudshøgda er den mest sannsynlige årsaken til at sju barn ble innlagt på sykehus med nyresvikt. Kjøttdeig-produksjonen på Rudshøgda er stanset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer