- Dumper lønningene igjen

Etter Dagbladets avsløringer i fjor lovte Adecco å løfte alle sine ansatte opp på tariffnivå. Nå mener Fagforbundet og Norsk Arbeidsmandsforbund at Adecco har brutt løftet.

LØNNINGER: Anita Lorentzen (første fra venstre), Ingvild Bo Moberg, Wibecke Marie Eriksen, Gunn Korsbøen fra Fagforbundet mener Adecco dumper lønningene. Her sammen med Geir Gamborg-Nilsen fra Norsk Arbeidsmandsforbund.
Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
LØNNINGER: Anita Lorentzen (første fra venstre), Ingvild Bo Moberg, Wibecke Marie Eriksen, Gunn Korsbøen fra Fagforbundet mener Adecco dumper lønningene. Her sammen med Geir Gamborg-Nilsen fra Norsk Arbeidsmandsforbund. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKI (Dagbladet): - Det er trist at Adecco fortsetter å underbetale de ansatte, sier Ingvild Bø Moberg, som sitter i fylkesstyret til Fagforbundet i Akershus.

Etter at Dagbladet i 2011 avslørte at Adecco lønnet renholdere, lærervikarer og barnehageassistenter for langt under tariff, lovte selskapet å heve sine ansatte opp på tariffnivå.

Nå viser lønnsslipper og dokumenter Dagbladet har fått tilgang til at de Adecco-ansatte fortsatt får betalt langt under renholdernes tariffnivå.

130 kroner i timen En lønnsslipp viser at Adecco-ansatte har vasket for Ski kommune for 130 kroner i timen, langt under minstesatsen i tariffavtalen mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service, som er 151,67 kroner i timen. Adecco mener de kan lønne i henhold til tariffavtalen mellom Fagforbundet og KS (arbeidsgiverorganisasjon for kommunesektoren), som har en lavere minstesats.

Ski kommune er forpliktet gjennom «Forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter» å stille krav om at lønns- og arbeidsvilkår ikke er dårligere enn gjeldende landsomfattende tariffavtale i bransjen. Forskriften gjelder ikke bare lønn, men også overtidstillegg, skift- og turnustillegg og ulempetillegg

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer