- Dumper lønningene igjen

Etter Dagbladets avsløringer i fjor lovte Adecco å løfte alle sine ansatte opp på tariffnivå. Nå mener Fagforbundet og Norsk Arbeidsmandsforbund at Adecco har brutt løftet.

LØNNINGER: Anita Lorentzen (første fra venstre), Ingvild Bo Moberg, Wibecke Marie Eriksen, Gunn Korsbøen fra Fagforbundet mener Adecco dumper lønningene. Her sammen med Geir Gamborg-Nilsen fra Norsk Arbeidsmandsforbund.
Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
LØNNINGER: Anita Lorentzen (første fra venstre), Ingvild Bo Moberg, Wibecke Marie Eriksen, Gunn Korsbøen fra Fagforbundet mener Adecco dumper lønningene. Her sammen med Geir Gamborg-Nilsen fra Norsk Arbeidsmandsforbund. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKI (Dagbladet): - Det er trist at Adecco fortsetter å underbetale de ansatte, sier Ingvild Bø Moberg, som sitter i fylkesstyret til Fagforbundet i Akershus.

Etter at Dagbladet i 2011 avslørte at Adecco lønnet renholdere, lærervikarer og barnehageassistenter for langt under tariff, lovte selskapet å heve sine ansatte opp på tariffnivå.

Nå viser lønnsslipper og dokumenter Dagbladet har fått tilgang til at de Adecco-ansatte fortsatt får betalt langt under renholdernes tariffnivå.

130 kroner i timen En lønnsslipp viser at Adecco-ansatte har vasket for Ski kommune for 130 kroner i timen, langt under minstesatsen i tariffavtalen mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service, som er 151,67 kroner i timen. Adecco mener de kan lønne i henhold til tariffavtalen mellom Fagforbundet og KS (arbeidsgiverorganisasjon for kommunesektoren), som har en lavere minstesats.

Ski kommune er forpliktet gjennom «Forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter» å stille krav om at lønns- og arbeidsvilkår ikke er dårligere enn gjeldende landsomfattende tariffavtale i bransjen. Forskriften gjelder ikke bare lønn, men også overtidstillegg, skift- og turnustillegg og ulempetillegg

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.