Dumper prisen på Einar Aas' hytte

Krafthandler Einar Aas selger unna en rekke eiendommer for å dekke milliard tapet. Men salget av den siste fritidseiendommen har ikke gått helt som planlagt.

DUMPES: Einar Aas har tapt enorme beløp på krafthandel. Nå selges en rekke eiendommer for å dekke inn tapet. Foto: Agder Energi / Inviso
DUMPES: Einar Aas har tapt enorme beløp på krafthandel. Nå selges en rekke eiendommer for å dekke inn tapet. Foto: Agder Energi / Inviso Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For eiendommen, som går under kallenavnet «Slotte», dumpes nå prisantydningen med sju millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. Etter å ha ligget ute til 25 millioner kroner, er prisen nå redusert til 18 millioner.

Ifølge avisa skal flere bud allerede ha kommet inn. Ingen av dem skal imidlertid har vært i nærheten av de 25 millionene Aas selv ønsket for eiendommen på Hesnes utenfor Grimstad.

- Nå er det om å gjøre å få eiendommen solgt. Da har vi gjort noen grep. Vi har gått ned til 18 millioner for å se om vi kan nå flere, sier eiendomsmegler Gustav Johan Sædberg til Dagens Næringsliv.

Aas skal selv ha gitt 23 millioner kroner for eiendommen i 2011.

Dekke inn tap

Det var i april at Aas la ut flere av sine eiendommer for salg. Prisantydningen var da på 70 millioner kroner for fem av dem - de to mest verdifulle til henholdsvis 25 og 30 millioner.

Etter flere år med suksess på kraftmarkedet, hadde Aas en formue på over to milliarder kroner. Men kraftig fall i nordiske kraftpriser førte til et enormt tap på 1,1 milliard kroner i fjor høst. Årsaken var mer nedbør og dermed fullere vannmagasiner enn forventet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer