Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dumper prisene til London

Billig-selskapet Ryanair forsøker med alle midler å få deg til å reise til London i vinter. Nå halverer de nesten prisene for å lokke flere nordmenn over Nordsjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvor mange av oss har penger nå i januar, jeg har det hvertfall ikke, betror Ryanairs markedsansvarlig i Skandinavia Senan Power til Dagbladet :på nettet.

Det er trolig derfor selskapet velger å nærmest halvere prisene på flybilletten mellom Sandefjord Lufthavn Torp og London.

- Nye markedsføringsregler gjør at vi må oppgi billettpriser inkludert skatter og avgifter heretter. Med den gamle prisen ville vi havnet på 1200-1300 kroner. Det er for mye for et selskap som oss, fastslår Power.

Derfor senker selskapet prisene til 890 kroner tur/retur Sandefjord-London, alle avgifter inkludert. Men dette er et kampanjetilbud som er ment å skulle lokke nyttårsblakke nordmenn til shopping-metropolen, selv om de strengt tatt ikke har råd. Det er derfor usikkert hvor lenge tilbudet vil vare.

Når dere nærmest halverer prisene betyr det at dere har flådd oss det siste året?

- Nei, men vi prøver å tilpasse oss markedet. I tillegg øker vi kapasiteten med en ekstra avgang fra sommeren av, forklarer Power.

Slenger med leppa

Billig-dvergen Ryanair har ambisjoner om å flytte 200 000 nordmenn mellom London og Norge i løpet av 1999. Derfor tillater de seg å klage over konkurrentenes priser.

- På strekninger hvor for eksempel SAS er uten konkurranse betaler passasjerene 30 prosent for mye for billetten, sier Tim Jeans markedsansvarlig i Ryanair. Oslo - Paris er visstnok en slik strekning, og ikke overraskende har Ryanair planer om å utvide ruteplanen til også å omfatte Paris. Det skjer ikke før tidligst neste år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling