Dumpet 4000 krabber foran fiskeriministerens kontor

Mener kongekrabben er en økologisk katastrofe for norskekysten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette her er julegaven til fiskeriministeren.

Tirsdag morgen ble 4000 kongekrabber dumpet utenfor fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansens kontor. Regien på aksjonen var ved stiftelsen Neptune Network.

- Vi ønsker å sette søkelys på den økologiske katastrofen som skjer utenfor kysten av Finnmark. Kongekrabben er i ferd med å ødelegge alt det tradisjonelle fisket, sier leder Frank-Hugo Storelv i Neptune Network.

Foranledningen var at Neptune Network hadde invitert fiskeriministeren til et åpent møte for å diskutere kongekrabbens utbredelse utenfor norskekysten. Ministeren takket nei til invitasjonen og foreslo heller at saken ble diskutert for lukkede dører.

- Dette er så typisk fiskeriministeren. Vi må skrive brev eller diskutere saken på et bakrom. Dette må ordnes opp i med offentlig diskusjon. Det er på tide at et skjer noe. Får vi ikke stoppet kongekrabben vil hele kysten legges øde, hevder Storelv.

Det er tredje gang Neptune Network aksjonerer utenfor fiskeriministerens kontor. Representanter for Hammerfest fiskarlag var også med på aksjonen.

Når krabbene var på plass utenfor inngangen, ble det klart at fiskeriministeren var til stede på kontoret. Hun ønsket likevel ikke å komme ut for å snakke med Neptune Network og de frammøtte fiskerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer