Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dumpet ektemann med Alzheimers

82-åring forlatt på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 82 år gamle mannen med langt fremskredet Alzheimer ble funnet i resepsjonen på akuttmottaket på Oldchurch Hospital i Essex i Storbritannia. Pleiepersonalet fant en lapp på mannen der kona hans skrev at familien ikke lenger klarte å passe på ham. Familien oppga ikke hva de het, men etterlot mannens fødselsattest sammen med et brev.

I brevet skriver kona at tilsynet med den syke ektemannen drev henne til randen av sammenbrudd. I detalj beskriver hun ektemannens tunge sykdomsbilde.

- Vi klarer ikke mer. Det eneste vi vil, er at han skal få et godt liv, skrev hun.

- Men vi klarer ikke mer. En lege har foreskrevet beroligende medisiner til meg fordi jeg er på kanten til sammenbrudd. Vær så snille å se etter ham. Han trenger ekstra omsorg og oppmerksomhet.

Mannen ble etterlatt på sykehuset i forrige uke. Britiske myndigheter har gått ut i mediene og bedt de pårørende om å melde seg, og helseminister Stephen Ladyman har engasjert seg i saken. Til BBC har han sagt at saken bekymrer ham, men at han velger å tro at de som dumpet den gamle mannen, var desperate og ikke ondskapsfulle.

- De skulle ha bedt om hjelp og hjelpen skulle ha vært der for dem. Jeg beklager hvis en familie har kommet i en slik situasjon hvor de har gått til et sånt skritt uten at de har fått hjelp og støtte, sier Ladyman.

Saken har vært en vekker for mange briter. Minst 6 millioner briter tar vare på syke eller handikappede familiemedlemmer selv. Mange føler seg alene og utslitte.

Nå har familien til den Alzheimer-syke mannen tatt kontakt med britiske myndigheter. Mannen har bodd med kona i Alicante i Spania de siste årene, og kona skal ha reist tilbake til Alicante etter å ha etterlatt den hjelpeløse ektemannen på akutten. Ekteparets datter kan ha hjulpet moren med å bringe den syke faren hjem til Storbritannia.

Myndighetene prøver nå å hjelpe familien med å finne en løsning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media