Dumpet Grande i Øyeren

Mens den ene torpedoen hjalp faren sin med å ta opp båten for sesongen, skal kameraten ha slått den innesperrede forretningsmannen Geir Grande i hjel med et gevær. - Vi pakket Grande inn i plast og dumpet liket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torpedoen fra Romerike stod i retten i går. Den tidligere norgesmesteren i styrkeløft fortalte med rolig stemme hvordan han hadde fått i oppdrag å ta avdøde Geir Grande. For 40000 kroner skulle han sammen med en nå avdød venn holde Grande fanget. Seinere skulle de levere ham til sine to oppdragsgivere fra Kristiansand. Men torpedoene mistet kontrollen. Ei uke senere dumpet de liket av Grande.

Fikk panikk

- Jeg ble redd da jeg skjønte at Grande var blitt drept. Det var aldri meningen. Ingen tenkte klart, sa 31-åringen i sin forklaring.
I detalj forklarte han hva som hadde skjedd med Geir Grande septemberhelga i 1996. Sammen med en av de andre tiltalte innrømmet 31-åringen å ha kidnappet Grande i Oslo natt til lørdag 21. september. Ifølge flere av de tiltalte skal Grande ha blitt med torpedoene frivillig.

I et hus på Romerike ble Grande holdt fanget og mishandlet. Fordi gjengen var slitne og 31-åringen hadde en avtale med faren sin neste dag, overlot de Grande til en fjerde venn.

Dumpet liket

Etter noen timer fikk tiltalte en telefon.

- Grande hadde begynt å lage lyder, og kameraten min ble redd noen skulle høre ham. Derfor ble han slått med en geværkolbe, fortalte 31-åringen. Da han kom tilbake til huset, lå Grande død i et klesskap.

- Vi besluttet å pakke Grande inn i plast. Deretter la vi ham i bagasjerommet i bilen. Seinere dumpet vi liket ved familiens ferielandssted i Øyeren, sa mannen.

31-åringen forsøkte å tone ned sin egen rolle da han i går forklarte seg i Grande-saken. Han avviste at han hadde brukt vold mot forretningsmannen, og avga en forklaring som på flere punkt stemte dårlig med de fire andre tiltalte som tidligere har forklart seg.