OVER 50.000 HENRETTET I NARKOKRIG:  I tillegg til de to hodeløse likene som ble funnet utenfor et kjøpesenter i Mexico by, ble en mann skutt ned og drept i Monterrey i Mexico onsdag. Politiet kopler også dette drapet til narkokartellenes krig.FOTO: Daniel Becerril, REUTERS/SCANPIX.
OVER 50.000 HENRETTET I NARKOKRIG: I tillegg til de to hodeløse likene som ble funnet utenfor et kjøpesenter i Mexico by, ble en mann skutt ned og drept i Monterrey i Mexico onsdag. Politiet kopler også dette drapet til narkokartellenes krig.FOTO: Daniel Becerril, REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Dumpet hodeløse lik ved kjøpesenter

Narkokartellene i Mexico har flyttet krigen inn i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mexicansk politi fant onsdag to hodeløse lik i en utbrent bil ved et kjøpesenter i Mexico by.

Hodene lå ved siden av bilen.

Det var i det velstående forretningsstrøket Santa Fe politiet gjorde det makabre funnet, som narkotikakartellene får skylden for.

Narkokartellene har ofte halshogd motstandere i krigen dem imellom andre steder i landet, slik som i feriebyen Acapulco, men hovedstaden er hittil stort sett spart.

Onsdag slapp myndighetene foreløpige tall på hvor mange som er drept i fjor i krigen mot og mellom narkokartellene.

I de ni månedene til og med september kom tallet opp i 12.903 drepte, 11 prosent flere enn i tilsvarende periode året før.

Over 50.000 drepte
Av dem ble 1.206 drept i Ciudad Juárez på grensa til USA og nesten 800 i Acapulco.

I hele 2010 ble 15.273 mennesker drept, og tallet for 2011 kommer trolig opp i over 16.000.

Dermed er over 50.000 mennesker drept siden president Felipe Calderón innledet sin omstridte militæroffensiv mot kartellene.

(NTB-AFP-Reuters).