Dumpet kattefamilie - eier pågrepet fire uker etter

Dyrebeskyttelsen «etterforsket» Facebook-spor og gikk til politiet.

 FUNNET I LUKKET PAPPESKE I SKOGEN:  Slik ble de fire kattungene og kattemor funnet av en turgåer i Greåker i begyunnelsen av juli. Nå er eieren avhørt og siktet for brudd på dyrevelferdsloven. Foto: Dyrebevgelsen Norge Fredrikstad og omegn.
FUNNET I LUKKET PAPPESKE I SKOGEN: Slik ble de fire kattungene og kattemor funnet av en turgåer i Greåker i begyunnelsen av juli. Nå er eieren avhørt og siktet for brudd på dyrevelferdsloven. Foto: Dyrebevgelsen Norge Fredrikstad og omegn.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For snart fire uker siden ble en gjentapet pappeske med en kattemor og fire unger funnet på en tursti ved Greåker i Sarpsborg.

I går ble katteeieren, en ung kvinne, pågrepet av politiet etter tips fra publikum og spor på Facebook.

Hun ble løslatt etter avhør, og er nå siktet for brudd på dyrevleferdsloven. Kattedumpingen er sendt videre til Østfold-politiets jurister, som skal vurdere en straffereaksjon, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

- Vi har prioritert denne etterforskningen, og ved hjelp av flere tips, samt Facebook, mente vi å kunne fastslå eierens identitet, sier  fungerende kriminalsjef Terje Bøe.

Skulle ringe
Den unge kvinnen har innrømmet at det var hun som satte ut pappesken med kattefamilien.

Hun har forklart til politiet at hun ikke hadde til hensikt å dumpe kattene, men ringe Dyrebeskyttelsen om hvor de kunne hentes.

Men så hadde hun lagt igjen telefonen, og i mellomtiden var katteesken borte.

Kattemor og de fire ungene var i god form da de ble funnet i den gjenklistrede esken sammen med en skål mat.

Kattene ble tatt hånd om av Dyresbeskyttelsen, og er fortsatt i fin foran.

Like etter at historien om kattefamilien i pappesken ble kjent i lokalmedia, fikk Dyrebesyttelsen i Fredrikstad og omegn et tips om hvem katteeieren er.

Fant bilde på Facebook

Ifølge Fredriksstad Blad satte Dyrebeskyttelsen Norge Fredrikstad og omegn i gang sin egen etterforskning på Facebook-profilen til katteeieren de fikk tips om.

Der fant de et bilde av en prikk lik kattemor med seks unger. Det ble tydet som at katteeieren hadde fått gitt bort to av ungene før hun satte ut de fire søsknene og mora i den anonyme pappesken.

Seinere er bildet fjernet fra Facebook-profilen, men Dyrebeskyttelsen sikret en skjermdump.

Identisert etter hundedrap
En rekke saker om kjæledyr som er forlatt, druknet eller mishandlet før årets ferie.

Størst engasjement utløste drukningen av hunden Lucas, som ble bundet til et betongrør og kastet ut fra en bro i Moss.

Den ansvarlige meldte seg og innrømte hundedrapet etter å ha blitt hengt ut med navn i en Facebook-kampanje, som gikk så langt at politiet advarte mot identifisering.