Dumpet med klærne på

PORSGRUNN (Dagbladet): Her finner etterforskningsleder Jon H. Borgen liket av Gry Hosein (28). 52 dagers intens leting er over. Liket var iført de samme klærne som Gry hadde på seg dagen hun forsvant. Nå håper politiadvokaten at rettsmedisinerne finner sporene som kan avsløre gjerningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos-teknikere saumfor i går funnet av det som nesten sikkert må være Gry Hosein. I løpet av dagen vil hun bli identifisert. En foreløpig obduksjonsrapport vil også kunne foreligge allerede i dag.

- De ytre omstendigheter og klesdrakt stemmer med Gry. Vi håper å kunne fastslå dødsårsaken når den foreløpige rapporten foreligger, sier politiadvokat Jon H. Borgen.

Avgjørende

Han karakteriserer funnet av Gry som helt avgjørende for sakens mulige oppklaring. Om det finnes spor på Gry så lenge etter at hun etter all sannsynlighet ble drept den 13. januar, vil ikke skienspolitiet spekulere over.

- Vi håper å finne spor etter gjerningsmannen på liket, bekrefter etterforskningsleder Borgen, uten at han kan si om dette er sannsynlig.

Han må ha hjelp av rettsmedisinerne for å kunne avsløre gjerningsmannen.

- Et langt opphold under vann vil dekke til noen av tegnene fra en eventuell kvelning, som for eksempel blåfarge i ansiktet og punktformede blødninger i munn og øyne, sier doktor ved Rettsmedisinsk institutt, Sidsel Rogde til NTB.

- Men det er flere tegn fra kvelning som ikke blir borte, blant annet blødninger i halsmuskulaturen og brudd på små knokler i halsen, legger hun til.

Ikke i tvil

Politiet kan ikke si når Gry ble drept, utover det som hele tida har vært hovedteorien: i løpet av tida fram til klokka 16 lørdag 13. januar.

Drapsstedet mener politiet er videogrillen. Stedet der Gry ble dumpet, må ha vært på strekningen fra øverst i Skienselva i Skien by og ned til funnstedet i Porsgrunn. Dette innsnevrer klart politiets søk og vitneobservasjoner.

- Vi er ikke i tvil om at Gry ble drept, sier Borgen.

Avsperret

Foruten å undersøke liket foretok Kripos-teknikerne i går en gjennomgang av funnstedet ved brygga utenfor restauranten Promenaden i Porsgrunn.

Gamal og Grys hus i Nedre Elvegate i Skien, videogrillen samt Gamals røde Opel kadett, er fremdeles beslaglagt og avsperret. Det var meningen at disse eiendommer skulle frigis til den løslatte i dag, men sakens vending snudde opp ned også på dette.

Hvorvidt Gry var fullt påkledd da hun ble funnet, ville ikke politiet svare direkte på, utover å fastslå at klesdrakta fullt ut stemte med signalementet av henne da hun forsvant.

- Det ligger ikke noen dramatikk i hva hun hadde på seg da hun ble funnet, understreker politiadvokat Borgen og kriminalsjef Ragnar Holm. Politiets svar til pressen betyr at Gry ble funnet fullt påkledd, så langt det var mulig å observere.

Ikke første gang

Om selve funnstedet er det å si at det langt fra er første gangen at døde mennesker dukker opp nettopp her, i bakevja fra de sterke strømvirvlene nederst i det mektige Skiensvassdraget. Men grunnen til at Gry først nå - så lenge etter at hun må ha blitt dumpet - kommer til overflaten, ville ikke politiet nærme seg noe svar på. Ei heller om hun hadde vært festet til tunge gjenstander for å holdes på bunnen.

Politiet takker publikum og presse for god hjelp i saken. 1100 tips er kommet inn til nå. Nå etterlyser politiet flere vitner som kan ha gjort observasjoner av Gamals røde kadett, eventuelt andre viktige observasjoner lørdag 13. januar og påfølgende dager og netter fram til 21. januar; i tidsrommet da drapsmannen må ha dumpet henne i elva. Observasjoner fra alle steder på nevnte strekning er av like stor interesse.

Det er et faktum at Gamal ble observert ved Down Town i Porsgrunn natta etter at Gry skal ha blitt drept, ikke langt fra gårsdagens funnsted.

Men Gry kan like gjerne ha blitt dumpet i elva fra området bak ekteparets hus som fra en av bryggene i Porsgrunn.

<B>FUNNET I ELVA:</B> Liket ble hentet opp utenfor restaurant Promenaden i Porsgrunn.