Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dumpet ovnlass foran tinget

Greenpeace dumpet i formiddag et lastebillass med panelovner foran Stortinget. Les hvorfor

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjonistene i Greenpeace hadde søkt om tillatelse til å ha stand utenfor Stortinget. De aksjonerte mot regjeringens forslag om å fjerne elavgiften for hele næringslivet.

- Vi tenkte det ville være mye bedre å dumpe lasset vårt på Stortingstrappa isteden for nede på plassen, sa pressetalsmann Carl Johansen fra Greenpeace til Dagbladet.no.

Det var ikke politiet enig i og stilte mannsterke opp. En person ble påført håndjern. Men etterhvert bestemte politiet seg for å la aksjonistene rydde opp selv. Da var det bare å rygge lastebilen tilbake og sjaue de gamle ovnene opp i lastebilen igjen. Samtidig hastet finansminister Per Kristian Foss forbi; han hadde slett ingen kommentar til aksjonen.

- Forslaget vil føre til høyere strømpriser for private. Dessuten vil det føre til ytterligere sløsing i servicesektoren. Dessuten vil forslaget sparke bena vekk under fjernvarme og bioenergiindustrien, sa Johansen.

Greenpeace mener Stortinget derfor må si nei til Regjeringens forslag.

<B>DEMO:</B> Det var ikke mange politikere som la merke til demonstrasjonen til Greenpeace foran Stortinget i dag. Politiet viste desto større interesse.