De tre eiendommene som selges i indrefileten av Lyngør er ikke populære tross kraftig priskutt. Foto: Finansavisen
De tre eiendommene som selges i indrefileten av Lyngør er ikke populære tross kraftig priskutt. Foto: FinansavisenVis mer

Dumpet prisen på disse Lyngør-hyttene fra 25 til 18 mill

To hytter på samme sted ble rett før sommeren solgt for 24 millioner kroner, men nå dumpes prisen på eiendommer midt i Lyngør fra 25 til 17,9 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde i Sem & Johnsen har måttet dumpe prisen voldsomt for en sammensatt eiendomsmasse i Lyngør. Eiendommen var ikke en del av vårslippet, men ble lagt ut sent på sommeren, skriver Finansavisen.

Fra en prisantydning på 25 millioner kroner er prislappen nå senket til 17,9 millioner, skriver Tvedestrandsposten, som siterer Bonde:

– Vi har ikke opplevd den helt store interessen. En slik eiendom med sammensatt regulering er ikke solgt over natten.

Tre hus – én brygge

For lokalkjente ligger eiendommene på Lyngørsida mellom Lyngør Husholdningshandel og Seilmakerfruens kro. De tre eiendommene, Lyngørsida 15, 17 og 19, ligger på rekke opp fra sjøen.

Men det er ifølge avisen ikke beliggenheten som er problemet, snarere at eier har ønsket å selge alt samlet.

Det som kompliserer det kraftig er at mens eiendommen nærmest vannet er en hytte, er den neste et eldre hus med boplikt. Det nye huset øverst har også boplikt, skriver Finansavisen.

– Det er det som er utfordringen. Det er ingen enkel sak, men boplikten er ikke personlig, sier eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde.

– Hvem vil ha to boplikteiendommer og én hytte på samme sted?

– Eiendommen egner seg for en storfamilie eller flere familier som kjøper sammen, eventuelt et firma. Man kan jo leie ut til en sørlending som det het i gamle dager.

Bør selges samlet

– Hvorfor ikke selge tre fantastiske eiendommer hver for seg?

– Jeg har allerede flere kjøpere på fritidseiendommen. De vil da ha brygga foran. Det betyr at de to bak ikke har brygge. Da møter man seg i døren slik at det mest gunstige er å selge samlet, sier han ifølge avisen.

Selger av eiendommene er Øystein Løvendahl. Han ville fått et lettere salg hvis bopliktsaken i Tvedestrand for få år siden hadde endt med at boplikten i kommunen ble opphevet også på øyene og ikke bare i sentrum. Det gjorde den ikke.

Andre økonominyheter:
Satser 790 mill. på genmodifisering
Dette er fremtidens elite i arbeidslivet