Dyrevelferd

Dumpet tusenvis av døde kyllinger

- De må ha lidd noe forferdelig.

DØDE: Her er tusenvis av døde kyllinger dumpet utenfor kyllingfarmen. Foto: Connor Creaghan / The Lincolnite
DØDE: Her er tusenvis av døde kyllinger dumpet utenfor kyllingfarmen. Foto: Connor Creaghan / The Lincolnite Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige torsdag skal det ha vært opp mot 34 grader og sol i Lincolnshire, England. Det skal ha ført til en massedød av kyllinger fra gården, Moy Park, melder lokalavisa The Lincolnite.

I dagene som fulgte, ble tusenvis av kyllinger dumpet i store hauger utenfor gården. Det har fått flere dyreaktivister til å se rødt.

- Jeg har ikke ord. De må ha lidd noe forferdelig. Intensiv oppdrett av levende dyr må stoppe, skriver Philip Lymbery, konsernsjef i dyrevelferdsorganisasjonen Compassion in World Farming, på Twitter etter at nyheten ble sluppet i media.

Peter Egan, skuespiller og Stortbritannias ambassadør for dyrevelferdsorganisasjonen Animals Asia, mener hendelsen illustrerer mangel på omsorg for kyllingene.

- Det er ingen anger, ingen omsorg. Disse kyllingene levde et kort og grusomt liv, og hetebølgen avslørte den mangelfulle omsorgen med fryktelige konsekvenser, skriver han på Twitter.

- Utfordrende

Moy Park som har sin base i Nord-Irland, hevder å være en av Europas ledende kyllingprodusenter, med 590 kyllinggårder.

En talsperson fra Moy Park forteller at de høye temperaturene har vært svært utfordrende for mange innen jordbruk og fjærkreindustrien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer