Dumpingkandidat ga bunnkarakter

Samme dag som Ap får en historisk bunnotering i et av sine tradisjonelt sterkeste fylker, leverer påtroppende Ap-leder Jens Stoltenberg ut bunnkarakter til Bondevik-regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det et halvt år siden Stoltenberg måtte gi fra seg regjerinsmakta til Bondevik. I den anledning hadde førstnevnte innkalt til pressekonferanse på Stortinget for å gi sin vurdering av høyresidens innsats i regjeringskvartalet.

Samtidig la Arbeiderpartiets kjernevelgere fram sin dom over partiet etter seks måneder med bråk og krangel. I Oppland, tradisjonelt en av Aps sterkeste bastioner, er nå oppslutningen om partiet historisk lav, viser en ny meningsmåling i NRK Oppland og avisa Gudbrandsdølen Dagningen.

30,4 prosent høres kanske bra ut, men det er faktisk en nedgang for Ap i Oppland på seks prosentpoeng siden katastrofevalget i fjor høst, da partiet gjorde sitt dårligste stortingsvalg siden begynnelsen av forrige århundre.

 • Frp går fram åtte prosentpoeng i Oppland siden valget fjor og ender på 18, 8, mens SV øker med 4,3 til 15,5 prosent.

  Lite ros


  I sin slakt av regjeringens distriktspoltikk, forskningspolitikk, fattigdomspolitikk og utdanningspolitikk fant Stoltenberg på oppfordring fram kun ett eneste lyspunkt: At regjeringen fortsetter arbeidet med å gjennomføre sykehusreformen.

  Stoltenberg mente regjeringen var generelt tafatt, og slet med retningen.

  - De har møtt virkeligheten og oppdaget at de har lovet mer enn de kan holde. Hele Sem-erklæringen er preget av at de rir to hester, og nå sliter de med å få regnestykket til å gå opp, sa Stoltenberg, som skrøt av sin tid i regjeringskvartalet.

  - Vi gjennomførte omfattende reformer av helsevesen, forsvar og politi. Denne regjeringen nøler og er usikre på de fleste områder når det gjelder fornyelse av offentlig sektor.

  Kl. 11.30 i dag møter Bondevik pressen for å gi sitt syn på egen innsats de siste seks månedene. Dagbladet.no følger saken.

HALVT ÅR: I dag har Kjell Magne Bondevik ledet landet i et halvt år. Ikke all er like fornøyd med måten han har gjort det på.