- Dumt av Solheim å åpne Uniol

Ramsalt kritikk fra Ap. Erik Solheim innser at han ikke så konsekvensene av avgiften.

DUMT: Solheim burde ha innsett konsekvensene av å innføre avgift på biodiesel, mener stortingsrepresentant Thomas Breen (Ap). Foto: Espen Røst / Dagbladet
DUMT: Solheim burde ha innsett konsekvensene av å innføre avgift på biodiesel, mener stortingsrepresentant Thomas Breen (Ap). Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| -Det var dumt av Erik Solheim å åpne Uniol i sommer. Han burde visst at denne avgiften kom. Jeg skjønner at folk i Østfold er forbanna og føler seg lurt, sier stortingspolitiker Thomas Breen (Ap).

Uniol produserer biodiesel av raps, soya og fett, og har sendt ut permitteringsvarsler som følge av at avgiftsfritaket på biodiesel trolig blir fjernet. Solheim åpnet fabrikken i juni.

- Så ikke virkningeneErik Solheim erkjenner at han ikke så konsekvensene av avgiften, som opprinnelig var Kristin Halvorsens forslag.

-Jeg har ingen problemer med å innrømme at verken Kristin Halvorsen eller jeg forutså virkningene eller kritikken som ville komme. Avgiftsendringer har det ved seg at de ikke kan sendes på høring slik at man får inn alle reaksjoner. Men jeg er stolt av å ha vært med på å åpne denne fabrikken. Vi ønsker å få til mer biodrivstoff i Norge, sier Solheim.

I går ble de tre regjeringspartiene enige om å innføre avgift for biodiesel, etter press fra Arbeiderpartiet. Solheim vil ikke kommentere beslutningen.

- Det sorterer ikke under meg som miljøvernminister, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer