Dundrende underskudd for Bellona

I fjor tapte Bellona hele egenkapitalen. Underskuddet ble mer enn ti ganger så stort som året før. Likevel fikk Bellona-leder Frederic Hauge et lån på 150.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Miljøstiftelsen holder til i et av Oslos hotteste strøk, har kontorer i Russland, Belgia og USA og reiser landet rundt for å aksjonere mot miljøkriminalitet. Men nå viser det seg at aktiviteten koster.

Både rettssaken mot Bellonas russiske medarbeider Aleksandr Nikitin og overgangen fra å bruke et eksternt selskap til å opprette egen annonseavdeling ble særdeles kostbare prosjekter for Bellona. Selv om miljøstiftelsen ikke vil ut med hvor mye de har brukt på Nikitin-saken, er det klart at advokatutgifter og hyppige Russland-reiser har kostet flere millioner kroner. Selv tilbrakte Hauge til sammen to og en halv måned i Russland i fjor.

Inntektene stupte

Det elendige fjorårsresultatet skyldes likevel først og fremst at annonseinntektene stupte.

- Det er noe av det jævligste jeg har vært med på. 45 prosent av inntektene våre kommer fra annonser. Da selskapet som solgte annonser ikke klarte å opprettholde sine forpliktelser, hadde vi ikke noe annet valg enn å overta dette selv, sier Hauge.

Inntektsnedgangen ble totalt på fem millioner kroner i fjor, og svikten i annonseinntektene sto for nesten halvparten. I tillegg fikk stiftelsen mindre i gaver og bidrag fra støttemedlemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer