Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dus med kongen

Navn: Dag Erik Pedersen Alder: 39 Yrke: Reporter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å få portrettintervjue kongen rager høyt på mange journalisters ønskeliste, men det står nok ikke aller øverst på Dag Erik Pedersens. Ikke til forkleinelse for kong Harald, som framsto på sitt mest joviale og idrettsinteresserte i Pedersens NRK-portrett pinseaften. De var sågar dus i båten. Men skulle eks-syklist Pedersen få velge seg ett eneste intervjuobjekt her i livet, så hadde han nok bedt om Paul McCartney. Musikk generelt og The Beatles spesielt står høyt i kurs hos Pedersen. Tårene spratt da faren brakte budskapet om drapet på Lennon.

Musikk hadde han egentlig svært lite greie på. Han fikk sin første gitar på 21-årsdagen, og omtrent på den tida kom Trond Granlund på besøk i familiens hjem på Helgeroa utenfor Larvik. Granlund dro en låt, men Dag Erik måtte erkjenne at han egentlig ikke var så imponert. Innerst inne mente han at dette var noe han kunne gjøre bedre sjøl. Derfor begynte han å øve, omtrent samtidig med at han besluttet å satse på karriere som proffsyklist. Året etter var han nummer tre på Norsktoppen med «Gatelangs», etter å ha nynnet seg gjennom sykkelsesongen.

Pedersen er en fremragende intervjuer, men er enda bedre som intervjuobjekt. På 80-tallet ringte han dagstøtt norske avisredaksjoner fra sitt hotellrom et eller annet sted i Europa, og fortalte om dagens etappe med en innlevelse så svetten silte i begge ender av røret. La på litt for kjente, men skitt au: Han var en fabelaktig syklist. Tre etappeseirer i Giro d'Italia (alle i fjell), og seier i Wilhelm Tell, amatørenes manndomsprøve i sveitsiske alper, er høydepunkter. Han syklet sitt siste ritt i 1992, da han vant kongepokal og NM-tittel.

  • Siden har han stått med mikrofon i hånda, og intervjuet idrettsutøvere på norsk, engelsk, tysk, italiensk, flamsk eller nederlandsk. Han hadde klart seg på fransk og spansk også. Ulikt altfor mange av sine kolleger har Pedersen to sentrale egenskaper: Han kan sport, og han kan prate. Begge deler har han arvet av faren, og han har pleiet talentene vel. Som 15-åring gjennomførte han med fordreid stemme et iherdig telefonintervju med pappa Odd, daværende president i sykkelforbundet, og han ble ikke avslørt før maska glapp hos bror Atle og mor Gerd etter et kvarters opphisset samtale

Han har to barn på 15 og 12 år fra sitt tidligere ekteskap, og venter barn nummer to med sin spansk-norske samboer Anja i juli.