Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dusjet for å unngå hiv

Etter den angivelige voldtekten, tok den tidligere visepresidenten i Sør-Afrika, Jacob Zuma, en dusj. Han ville unngå hiv-smitte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Zuma forklarte seg i straffesaken der han står tiltalt for å ha voldtatt en 31 år gammel venn av familien, sa han onsdag at han var klar over at kvinnen hadde hiv.

Det som vakte oppsikt og sinne var at han avslørte at han mener en dusj etter samleie med en hiv-positiv stanser viruset før det kommer inn i kroppen.

Nå frykter aktivister at mange års forbyggende arbeid har vært forgjeves og at folk skal ta etter Zumas eksempel. Sør-Afrika er det landet i verden som har flest hiv-smittede – seks millioner mennesker.

Zuma har gjentatte ganger hevdet i retten at den seksuelle omgangen han hadde med den 31 år gamle kvinnen var frivillig fra begge parter og at han unnlot å bruke kondom fordi han trodde menn ikke hadde like lett for å få smitten som kvinner.

Kvinnen fastholder at Zuma voldtok henne.

(ANB-AP)

STØTTER: Jacob Zuma var frihetskjemper og folkehelt under Apartheid-regimet i Sør-Afrika. Derfor har mange støttespillere møtt opp for å protestere mot rettssaken som føres mot den tidligere visepresidenten. Foto: Scanpix
STØTTER: Jacob Zuma var frihetskjemper og folkehelt under Apartheid-regimet i Sør-Afrika. Derfor har mange støttespillere møtt opp for å protestere mot rettssaken som føres mot den tidligere visepresidenten. Foto: Scanpix Vis mer
KALDDUSJ: Zuma sa i retten at han dusjet etter samleiet med den hivsmittede familievennen for å unngå smitte. Nå frykter helsemyndighetene at folk flest skal tro dette holder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling