Dusjet naboen med kupiss

En bonde fra Naustdal har i flere år dusjet naboen med kupiss. Det ble dyrt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bonden ble dømt til å betale ei bot på 30 000 kroner.

I tillegg må han ut med 60.000 kroner for å dekke naboens saksomkostninger, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

Møkkasaken har versert i rettsvesenet i åtte år. Familien Aarseth anmeldte skittkastingen første gang i 1994. Partene møttes i konfliktrådet, og ble enige om at bonden skulle betale 8.000 kroner i erstatning.

Bonden fortsatte imidlertid å spre møkk og kupiss, og dermed havnet dritten på juristenes bord. Først i namsretten, så i herredsretten, og til slutt i Gulating lagmannsrett.

Den spesielle saken dreier seg om det som på fagspråket kalles «gylle», en blanding av kumøkk og urin som flere ganger i året spres utover jordene. Bonden har imidlertid ikke nøyd seg med å spre gjødsel på egen eiendom. Det har gått hardt utover huset familien Aarseth leier ut til turister.

- Det ble etter hvert vanskelig for oss å leie ut huset. Turistene fikk gylle på klærne de hang ut til tørk, forteller Ellen og Rune Aarseth.

Etter flere års dusjing ble selve bygningen skadet. Lukten satte seg i treverket og spiker begynte å ruste.

Gulating lagmannsrett mener bonden har handlet grovt uaktsomt og mener at han trolig har dusjet naboens bygning med vilje. Retten har nå pålagt bonden å spre gjødsel på en slik måte at «gyllepartikler» ikke spres inn på Aarseths eiendom.

  • Bondens forsvarer, advokat Edmund A. Bolstad, ønsker ikke å kommentere dommen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer