Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dusør på 1 million kroner i Sigrid-saken

Pengene kommer fra anonyme givere.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet i snart to uker. Nå utlover foreldrene hennes en dusør på 950 000 kroner. Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet i snart to uker. Nå utlover foreldrene hennes en dusør på 950 000 kroner. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foreldrene til savnede Sigrid Schjetne (16) utlover nå en dusør på 1 million kroner, melder NRK.

- Når muligheten har dukket opp, så gjør vi det. Vi skal ha prøvd alt, og derfor gjør vi det. Noen vet, og vi oppfordrer dem til å fortelle hva de vet, slik at vi finner Sigrid, sier Sigrids far, Tom Schjetne, til TV-kanalen.

- Noen må vite noe, ingen forsvinner i løse luften, sier Sigrids mor, Ingrid Giskegjerde.

Anonyme givere Sigrids foreldre vet ikke hvor pengene kommer fra. Det er deres bistandsadvokat, Harald Stabell, som har hatt kontakt med et ukjent antall givere som ønsker å være anonyme.

- Vi aner ikke hvem det er. Vi har ikke peiling. Men vi er selvfølgelig veldig takknemlige, sier foreldrene.

Tusenvis av frivillige har de siste to ukene stilt opp for å delta i letingen etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Lurt med dusør Sturla Osen er spesialetterforsker og har 27 års erfaring fra Kripos. Han mener det i saker som dette kan være lurt å gå ut med en dusør.

- I denne saken hvor det ikke er åsted eller offer, ville jeg gjort hva som helst hvis jeg var etterforskningsleder. Jeg har bare god erfaring med å utlove dusør, og det kan hjelpe til med å oppklare saker, sier han.

Han forteller at dusør kan føre til at flere kontakter politiet.

- Hvis noen av en eller annen grunn vegrer seg for å gå til politiet, kan det være lurt å utlove en dusør. Det kan også føre til mer jobb, ettersom flere tips vil komme inne, men politiet etterlyser jo mer informasjon i denne saken, sier han.

Skal finne Sigrid I et intervju med NRK tidligere i dag fortalte Sigrids foreldre, Ingrid Giskegjerde og Tom Schjetne, at de fortsatt håper de skal finne datteren i live.

- Mange spør oss hvordan vi holder motet oppe, hvordan vi kommer oss gjennom dagen, og det er jo at vi har dette håpet: vi skal finne Sigrid, forteller de.

De frivillige som koordinerer søkene er forberedt på at ikke like mange har mulighet til å stille opp den kommende uka når skole og fritidsaktiviteter starter opp igjen.

En sterk familie - Det er familien også klar over. Det er ikke de som henger over skuldrene våre og maser på oss. Det er vi som ønsker å fortsette letingen, sier Gjermund Eide, talsmann for familien, til Dagbladet.

- Det er en sterk familie, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media