Dusør på 1 million kroner i Sigrid-saken

Pengene kommer fra anonyme givere.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet i snart to uker. Nå utlover foreldrene hennes en dusør på 950 000 kroner. Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet i snart to uker. Nå utlover foreldrene hennes en dusør på 950 000 kroner. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Foreldrene til savnede Sigrid Schjetne (16) utlover nå en dusør på 1 million kroner, melder NRK.

- Når muligheten har dukket opp, så gjør vi det. Vi skal ha prøvd alt, og derfor gjør vi det. Noen vet, og vi oppfordrer dem til å fortelle hva de vet, slik at vi finner Sigrid, sier Sigrids far, Tom Schjetne, til TV-kanalen.

- Noen må vite noe, ingen forsvinner i løse luften, sier Sigrids mor, Ingrid Giskegjerde.

Anonyme givere Sigrids foreldre vet ikke hvor pengene kommer fra. Det er deres bistandsadvokat, Harald Stabell, som har hatt kontakt med et ukjent antall givere som ønsker å være anonyme.

- Vi aner ikke hvem det er. Vi har ikke peiling. Men vi er selvfølgelig veldig takknemlige, sier foreldrene.

Tusenvis av frivillige har de siste to ukene stilt opp for å delta i letingen etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Lurt med dusør Sturla Osen er spesialetterforsker og har 27 års erfaring fra Kripos. Han mener det i saker som dette kan være lurt å gå ut med en dusør.

- I denne saken hvor det ikke er åsted eller offer, ville jeg gjort hva som helst hvis jeg var etterforskningsleder. Jeg har bare god erfaring med å utlove dusør, og det kan hjelpe til med å oppklare saker, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer