Duterte: Jeg var homofil før jeg kurerte meg selv

Filippinenes president Rodrigo Duterte sier at han tidligere var homofil, men at han har «kurert» seg selv.

PRESIDENT: Rodrigo Duterte. (Arkivfoto). Foto: AP/Bullit Marquez
PRESIDENT: Rodrigo Duterte. (Arkivfoto). Foto: AP/Bullit MarquezVis mer

Den frittalende presidenten, kjent for sine kontroversielle utspill, kom med utsagnet i en tale til en filippinsk folkemengde i Tokyo forrige uke, skriver CNN.

«MAKTMISBRUK»: Den filippinske presidenten Rodrigo Duterte er ikke fremmed for å vekke oppsikt. Denne gangen med et kyss. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

I talen anklaget han sin politiske motstander og kritiker Antonio Trillanes IV for å være homofil. Så uttalte Duterte at han selv var «litt homofil» da han var gift med sin ekskone Elizabeth Zimmerman. Ekteskapet tok slutt i 2000.

Presidenten la til at han ble «kurert» etter å ha møtt sin nåværende partner Honeylet Avanceña.

– Jeg ble en mann igjen! Vakre kvinner kurerte meg. Jeg hatet kjekke menn etter det. Nå foretrekker jeg vakre kvinner, sa han.

Duterte har tidligere blitt anklaget for å ha kommet med homofiendtlige utsagn, i tillegg til krasse bemerkninger om paven og Barack Obama, som han har omtalt som «horunger»

HOREUNGE: Under en tale om den pågående krigen mot narkotika sa den filippinske presidenten Rodrigo Duterte at Obama må vise respekt, ikke bare hive inn spørsmål. - Din horeunge, jeg kommer til å banne til deg på det møtet. USAs president Barack Obama avlyser nå det planlagte møtet med Rodrigo Duterte. Redigerer: Torstein Bøe / NTB Reuters/ Foto: R... Vis mer