Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Duterte til EU: - Jeg vil henge dere med glede

Filippinenes president advarer EU.

KRITISK: – Ingen vil si det til dere, så jeg gjør det: Dere er alle idioter. Jeg vil henge dere med glede, sier Filippinenes president Rodrigo Duterte torsdag etter presset rundt dødsstraff han mener EU legger på asiatiske land. Foto: REUTERS / Lean Daval Jr / NTB scanpix
KRITISK: – Ingen vil si det til dere, så jeg gjør det: Dere er alle idioter. Jeg vil henge dere med glede, sier Filippinenes president Rodrigo Duterte torsdag etter presset rundt dødsstraff han mener EU legger på asiatiske land. Foto: REUTERS / Lean Daval Jr / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filippinenes president Rodrigo Duterte advarer EU mot å presse sørasiatiske land til å stoppe dødsstraff, og han truer med å «henge alle sammen».

Duterte at de fleste ASEAN-landene blir presset av EU fordi de er for dødsstraff og sendte skarp kritikk vestover.

- Dere idioter, sønner av horer, slutt å blande dere, sier Duterte under en pressekonferanse i Manila torsdag.

- Ingen vil si det til dere, så jeg gjør det: Dere er alle idioter. Jeg vil henge dere med glede. Hvis jeg ønsker det så henger jeg dere alle sammen. Dere undertrykker oss og legger trykk på alle land med innført dødsstraff.

Det er ikke helt klart hvem Duterte referer til, men han har blitt sitert tidligere denne uken da han gikk ut mot europeiske parlamentarikere som godkjente et vedtak for å stoppe Filippinene i å gjeninnføre dødsstraff.

Av ASEAN-landene er det kun Kambodsja og Filippinene som har avskaffet dødsstraff. Duterte sier europeere er imot dødsstraff på grunn av skyldfølelsen de bærer over å ha drept millioner av mennesker under andre verdenskrig.

– Skyldfølelsen deres er nesten genetisk. Den har blitt overført fra generasjon til generasjon.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media