Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dutroux innrømmer skyld

Marc Dutroux innrømmer skyld i forbindelse med bortføringene og mishandlingen av fire belgiske jenter. Men han tilstår ikke drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dutroux innrømmet imidlertid ikke direkte at han er skyldig i drap.

Uttalelsene er tatt opp på lydbånd av en belgisk journalist fra fjernsynskanalen VTM. Opptaksutstyret ble smuglet inn i cellen av et medlem av det belgiske senatet. Fjernsynskanalen kringkastet intervjuet mandag, men ville ikke opplyse om Dutroux var klar over at han ble intervjuet.

Dutroux og ofrenes slektninger har ventet på en rettssak siden 1996 da Dutroux ble arrestert, siktet for å ha bortført, torturert, voldtatt og drept fire jenter, blant dem åtte år gamle Julie Lejeune og Melissa Russo. De to småjentene sultet i hjel i et provisorisk fangehull under et av husene hans.

Innrømmer skyld

- Jeg holdt Julie og Melissa fanget i huset mitt, så jeg er ikke uskyldig. Jeg holdt An og Eefje (tenåringene An Marchal og Eefje Lambrecks) innesperret i huset mitt, så jeg er ikke uskyldig. Jeg er helt og holdent skyldig, sa Dutroux.

Dutroux ble løslatt fra fengsel i 1992 etter å ha sonet tre år av en fengselsstraff på 13 år for å ha voldtatt fem jenter. Siden han ble arrestert igjen i 1996 har han hele tiden nektet skyld i drap. Han beskylder kona, Michelle Martin, for å ha unnlatt å gi jentene mat.

Rettssaken mot Dutroux skal etter planen starte neste år. Pedofilinettverk I intervjuet hevder Dutroux også at det finnes et omfattende pedofilinettverk i Belgia. - Jeg holdt jevnlig kontakt med personer i dette nettverket, men myndighetene vil ikke undersøke denne ledetråden, sier Dutroux. Uttalelsene vil sannsynligvis styrke konspirasjonsteorier om en belgisk dekkoperasjon for å beskytte mektige mennesker, som det blir påstått er knyttet til pedofiliskandalen. Saken er et vedvarende mareritt for befolkningen i Belgia. Politiet er blitt beskyldt for å ha opptrådt klossete da det brukte over 14 måneder på å finne Julie og Melissa. Kritiseres VTMs intervju med Dutroux er kontroversielt, og faren til An Marchal kunne godt vært det foruten. - Jeg ønsket ikke å høre dette lenger. Jeg orker ikke å høre stemmen hans. Det får meg til å føle meg dårlig, sier Paul Marchal. Den liberale senatoren, Jean-Marie Dedecker, har fått kritikk fra sitt parti for innsmuglingen av opptaksutstyret og journalisten, som ga seg ut for å være hans sjåfør. Dedecker sier at han angrer, men at kritikken mot ham er overdreven.

KONA ARRESTERT:</B> Michelle Martin er gift med pedofilidømte Marc Dutroux. Hun er mistenkt for aktivt å ha hjulpet ektemannen under kidnappingene og drapene på jentene.
HATET:</B> Marc Dutroux er tiltalt for kidnapping, tortur og voldtekt av seks belgiske jenter. Han er også tiltalt for drapene på fire av dem. To av jentene sultet i hjel i et hemmelig fangehull under ett av husene hans.
Hele Norges coronakart