Dutroux innrømmer skyld

Marc Dutroux innrømmer skyld i forbindelse med bortføringene og mishandlingen av fire belgiske jenter. Men han tilstår ikke drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dutroux innrømmet imidlertid ikke direkte at han er skyldig i drap.

Uttalelsene er tatt opp på lydbånd av en belgisk journalist fra fjernsynskanalen VTM. Opptaksutstyret ble smuglet inn i cellen av et medlem av det belgiske senatet. Fjernsynskanalen kringkastet intervjuet mandag, men ville ikke opplyse om Dutroux var klar over at han ble intervjuet.

Dutroux og ofrenes slektninger har ventet på en rettssak siden 1996 da Dutroux ble arrestert, siktet for å ha bortført, torturert, voldtatt og drept fire jenter, blant dem åtte år gamle Julie Lejeune og Melissa Russo. De to småjentene sultet i hjel i et provisorisk fangehull under et av husene hans.

Innrømmer skyld

- Jeg holdt Julie og Melissa fanget i huset mitt, så jeg er ikke uskyldig. Jeg holdt An og Eefje (tenåringene An Marchal og Eefje Lambrecks) innesperret i huset mitt, så jeg er ikke uskyldig. Jeg er helt og holdent skyldig, sa Dutroux.

Dutroux ble løslatt fra fengsel i 1992 etter å ha sonet tre år av en fengselsstraff på 13 år for å ha voldtatt fem jenter. Siden han ble arrestert igjen i 1996 har han hele tiden nektet skyld i drap. Han beskylder kona, Michelle Martin, for å ha unnlatt å gi jentene mat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer