Dvergapetvillingene døde

Svensk dyresensasjon fikk trist utgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Historien om de sensasjonelle tvillingapene gikk verden rundt.

De veide bare sju gram, var fem centimeter lange og var helt hvite. Aldri før hadde hvite dvergsilkeaper blitt født i fangenskap.

Men etter at tvillingene ble født i Frösö Zoo tirsdag ettermiddag, tok historien en tragisk vending. Da dyrehageeier Netterström oppdaget fødselen i 17-tiden tirsdag, hadde moren allerede oppgitt de to apebabyene.

Like før klokken 7 onsdag morgen døde søsteren av komplikasjoner. Sent i går kveld stod heller ikke brorens liv til å redde.

- Han gikk bort 23.03 i går kveld. Vi fikk komplikasjoner i 20-tiden og det var ikke noe mer vi kunne gjøre for den, sier en trist Åke Netterström til Dagbladet.no.

Dvergsilkeapenes naturlige omgivelser er Amazonas i Sør-Amerika, men de er svært populære i zoologiske hager der de kan leve i opptil 11 år i fangenskap. De kommuniserer med hverdandre gjennom høylytt smatting, skrik og plystring.

Det er ikke uvanlig at apemødre støter bort sine nyfødte.

- Aper, og særlig førstefødende, gjør det instinktivt når de merker at noe er feil. Det er mye mulig at hun så sine unger og visste at de hadde «feil» farge og derfor støtte bort de, sier Netterström til Östersunds-Posten.

VERDENSSENSASJON: Aldri før er hvite dvergsilkeaper blitt født i fangenskap. Foto: SCANPIX/FRÖSÖ ZOO
VERDENSSENSASJON: Aldri før er hvite dvergsilkeaper blitt født i fangenskap. Foto: SCANPIX/FRÖSÖ ZOO Vis mer

Også i juli ifjor ble det født et annet unikt tvillingpar i Frösö Zoo. Men silkeapeparet døde bare 7-8 måneder gamle uten kjent årsak.

Dvergapetvillingene døde
DØDE: Sent i går kveld døde også hannen.