Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dvergtyver rundstjeler busspassasjerer

Politiet vil ha tips om mystiske hockeybager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Västmanland og det store skandinaviske busselskapet Swebus ber publikum om tips for å avsløre utspekulerte bagasjetyver om bord i selskapets busser.

Alt tyder på at kortvokste personer er blitt lurt inn i bussenes bagasjerom i store hockeybager. Expressen.se kaller busstyvene for en «dvergliga».

Swebus har stor trafikk blant annet mellom Oslo og Stockholm.

- De anmeldte tyveriene er på strekningen Ørebro, Västerås og Stockholm. Det er samme linje som mellom Oslo og Stockholm, og vi vil gjerne ha tips fra passasjerer som har hatt utforklarlige tap av verdifull bagasje i jule- og nyttårstrafikken og etter den tid, sier pressesjef  Ingvar Ryggesjö i Swebus til Dagbladet.no.

- Det kan meget vel være en småvokst person som er blitt plassert i en bag og så lett gjennom andre vesker i bagasjerommet, sier sjefen for kundetjenester i Swebus, Pia Kråvall i en pressemelding på hjemmesiden til politiet i Västmanland.

- Kan ikke se noe annet

Selskapets pressesjef Ingvar Ryggesjö viser til til to-tre svært troverdige anmeldelser av «dvergligaen».

- Vi kan ikke se noen annen forklaring enn at det er kortvokste personer  som er blitt smuglet inn i bagasjerommet. Nå må vi vurdere overvåkningskameraer også inne i de låste bagasjerommene på bussene våre, sier han til Dagbladet.no.

 -FINNER INGEN ANNEN FORKLARING:  Kortvokste tyver må ha gjemt seg i slike hockeybager, tror busselskapet Swebus om de uforklarlige bagasjetyveriene. Personene på bildet har ikke noe med tyverisakene å gjøre. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
-FINNER INGEN ANNEN FORKLARING: Kortvokste tyver må ha gjemt seg i slike hockeybager, tror busselskapet Swebus om de uforklarlige bagasjetyveriene. Personene på bildet har ikke noe med tyverisakene å gjøre. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer

Overvåkningskameraene på busstasjonene har forløping ikke løst mysteriet. Derfor ber politiet om tips fra publikum på begge sider av den norsk-svenske grensen.

En passasjer som reiste mellom Västerås og Stockholm fant veskene sine tømt for kameraer, lommebok, bærbar pc og mp3-spiller da hun kom fram. Klær fra veskene lå slengt rundt i det låste bagasjerommet. Og bussen hadde ikke stoppet underveis.

Bil ventet

Politiet har fått en interessant beskrivelse fra et vitne. To menn som reiste med bussen presset en stor og tung hockeybag inn i et overfylt bagasjerom på tross av at av det var tomt i naborommet.

Da bussen stoppet, gikk de to mennene kjapt av bussen, var raske med å få ut den tunge hockeybagen og hoppet inn i en ventende bil.

image: Dvergtyver rundstjeler busspassasjerer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media