Dykker berget i Saltstraumen

Bodø: En kvinne i 20-årene ble berget av redningshelikopter etter et dykk i Saltstraumen utenfor Bodø i Nordland lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 20-årene ble ved 21.30-tiden lørdag kveld funnet i god behold etter at hun ble meldt savnet etter dykk i Saltstraumen tidligere på kvelden.

Det var en av kvinnens dykkepartnere som meldte kvinnen savnet like før klokken 20. Det er bedriften Polardykk i Bodø som har arrangert dykkedag ved Saltstraumen, og i alt 34 dykkere deltok på arrangementet.

Et Sea King redningshelikopter, en redningsskøyte og to fartøyer fra Forsvaret deltok i søket etter kvinnen lørdag kveld.

–Kvinnen ble observert av redningshelikopteret da hun lå på overflaten og veivet med armene. En båt brakte henne i land der det ble konstatert at hun er i fin form etter opplevelsen, sier operasjonsleder Jarle Nilsen ved Bodø politistasjon til NTB.

Politiet vil avholde en evaluering ved dykkerstedet for å finne ut hva som gikk galt da kvinnen ble savnet under dykket.

Saltstraumen er en av Nord-Europas kraftigste tidevannsstrømmer og er i den siste tiden blitt et populært mål for hobbydykkere. Strømmen i sundet mellom Saltfjorden og Skjerstadfjorden utenfor Bodø kan ha en hastighet på opptil 16 kilometer i timen.

(NTB)