Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dykker ble dratt ned til 70 meters dyp

- Det gikk i overkant bra, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mannlig dykker i begynnelsen av 40-årene ble ved 15-tiden i ettermiddag tatt av strømmen i Saltstraumen. Han ble dratt ned til 70 meters dyp i det populære, men farlige dykkerparadiset i nord.

- 70 meter er i overkant av hva vanlige dykkere skal være på. De skal holde seg på 20-30 meter, sier operasjonsleder Åge Larsen i Salten politidistrikt til Dagbladet.no.

Han forklarer at mannen, som dykket med en annen, fikk utløst oppstigningsvesten han hadde på og dermed kom han seg opp til overflaten.

- Han kom seg opp og på land. Han er bevisst og i godt humør, forklarer operasjonsleder.

Nå er dykkeren på vei til sykehuset i Bodø. Der vil de vurdere om han må i trykkammer.

- Det nærmeste trykkammeret er i Ramsund.

Ifølge operasjonsleder Larsen er det sjelden ulykker i Saltstraumen.

- Saltstraumen er skummel. Det dykkes en god del der og du kan vel kalle det et dykkerparadis. Men det er sjelden vi har ulykker der. Dette gikk i overkant bra, mener operasjonsleder.

TATT AV STRØMMEN: Dykkeren som ble dratt ned til 70 meters dyp var ved bevissthet og i godt humør, ifølge politiet. Arkivfoto: Dagbladet
TATT AV STRØMMEN: Dykkeren som ble dratt ned til 70 meters dyp var ved bevissthet og i godt humør, ifølge politiet. Arkivfoto: Dagbladet Vis mer

Like etter klokken 18 i kveld opplyser Nordlandssykehuset i Bodø at tilstanden til mannen er uavklart og at han fortsatt er til behandling.

image: Dykker ble dratt ned til 70 meters dyp
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media