Dykker etter Orderud-våpnene

Tore Sandberg håper drapsvåpenet ligger under ei bru på Atlanterhavsveien.

DYKKER OG SØKER: Dykkere fra Ålesund dykker i dag etter drapsvåpenet som skal ha blitt kastet fra ei bru på Atlanterhavsveien etter trippeldrapet på Orderud gård i 1999. Dykkerne Jon Olav Wattø og Sindre Egeness klar for leting etter våpen
med kraftige metalldetektorer. Foto: Olav Skjegstad/ROMSDALS BUDSTIKKE
DYKKER OG SØKER: Dykkere fra Ålesund dykker i dag etter drapsvåpenet som skal ha blitt kastet fra ei bru på Atlanterhavsveien etter trippeldrapet på Orderud gård i 1999. Dykkerne Jon Olav Wattø og Sindre Egeness klar for leting etter våpen med kraftige metalldetektorer. Foto: Olav Skjegstad/ROMSDALS BUDSTIKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokka ti i dag hoppet fire dykkere i sjøen under Storseisundbrua på Atlanterhavsveien for å søke etter drapsvåpenet som ble brukt under Orderuddrapene i pinsen i 1999.- Vi setter i gang klokka ti nå i formiddag og vil holde på fram til klokka 14 dersom været ikke blir for ille, sier Tore Sandberg til Romsdals Budstikke.

Han vært på stedet tidligere med dykkere for å rekognosere området, skriver avisa. Det ble da konkludert med at det kan være mulig å finne våpenet, som skal ha blitt kastet fra brua i 1999 eller i 2000.

Strie strømmerPrivatetterforskeren er hyret inn av drapsdømte Per og Veronica Orderud i et forsøk på å få saken gjenåpnet. Ifølge Romerikes Blad er målet å levere en fullstendig gjenåpningsbegjæring 1. april neste år.

- Jeg bedømmer ikke sannsynligheten for et funn som overhengende stor. Men dette er et konkret spor vi forsøker å finne ut av, sier Sandberg til avisa.

Det har aldri blitt bevist hvem som avfyrte skuddene på kårboligen tilbake i 1999. Et mulig drapsvåpen har ikke blitt funnet og vil være et viktig ledd i en ny runde i saken dersom de kommer til rette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer