Dykker etter Palme-mordvåpenet

Skytevåpenet som ble brukt til å ta livet av Olof Palme kan ligge på sjøbunnen utenfor Mockfjärd i Dalarna i Sverige, mener Palmegruppen. Straks isen smelter vil dykkere gjøre et nytt forsøk på å hente opp våpenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisa Aftonbladet ble dette aktuelt da politiet pågrep mannen de mener sitter inne med opplysninger om saken. Magnumrevolveren, som ble brukt under et postran i Mockfjärd i 1983, kan ha blitt solgt videre til Palmes morder. Tekniske undersøkelser har fastslått at kulene fra det såkalte Mockfjärdsvåpenet har samme isotop-sammensetning som kulene man fant i Sveavegen etter drapet på Sveriges statsminister i 1986.

Pågrepet

Politiet pågrep nylig en 49-år gammel mann som trolig kan fortelle hvor våpenet ligger. Mannen er den tredje personen som er mistenkt for å vite en hel del om revolveren.

- Vi har godt håp om at han gir oss mer informasjon om våpenet, sier Sveriges rikskriminalsjef Lars Nylehn til Aftonbladet i dag.

Løsning?

Dykkere har tidligere lett etter våpenet uten hell. Så snart isen smelter skal dykkerne gå igang med nye søk, denne gangen med topputsyr utlånt fra det svenske forsvaret. Etterforskerne håper at et våpenfunn i sjøen skal føre dem nærmere en løsning på mordgåten som rystet Sverige og verden.