Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dykker for å løse drapsgåte

STAVANGER (Dagbladet): Tina Jørgensens veske, med mobiltelefon og filofaks, kan gi politiet svar på hvem som drepte henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Tina ble drept, har veska med innhold vært sporløst forsvunnet. Venner og kjente leter nå etter veska i en småbåthavn utenfor Stavanger.

Ett år og to måneder er gått siden Tina Jørgensen (20) ble drept. Fortsatt leter familien etter spor som kan føre til at drapsgåten blir løst. Målet er å finne Tinas mobiltelefon og filofaks, som har vært sporløst forsvunnet helt siden drapet skjedde, natt til 24. september i fjor.

I går finkjemmet dykkere fra Jæren dykkerklubb havbunnen i båthavna Ramsvig sørøst for Stavanger sentrum.

- En mann fortalte at han i sommer hadde sett en mobiltelefon ligge på grunt vann her i båthavna, forteller Kjell Asbjørnsen til Dagbladet.

Asbjørnsen er med i den frivillige aksjonsgruppa som, parallelt med politiets etterforsking, har satt i gang egne søk i stavangerområdet. Først gjaldt jakten Tina selv, da gikk de manngard og spredte flygeblad. Så ble Tina funnet drept i en kum utenfor Bore kirke. Etter det har jakten dreid seg om å finne spor som kan hjelpe til å oppklare saken.

At politiet nå har siktet Tina Jørgensens samboer for drapet, har ingen innvirkning på letingen, hevder Asbjørnsen.

- Nei, dagens søk har vært planlagt lenge, og jeg tror ikke siktelsen vil ha noen betydning for vår aktivitet framover heller, ikke så langt jeg kan se i alle fall, sier Asbjørnsen.

Klokka tre om ettermiddagen i går, etter fem timers søk, var havna undersøkt, dykkerne tomme for luft og aksjonen avblåst, uten resultat.

- Vi gir ikke opp. Det er fortsatt områder vi ikke har undersøkt. Ett sted må jo disse tingene ligge, og til slutt vil vi finne dem, sier Egil Torstensen, også han en nær venn av Tinas familie.

VÅTT SØK: Dykkere lette i går etter den drepte Tina Jørgensens (innfelt) mobiltelefon i båthavna Ramsvig i Stavanger.
Hele Norges coronakart