Grottedramaet i Thailand:

Dykker fra grottedramaet om Musk: - Han kan stikke ubåten sin der det gjør vondt

Den britiske redningsdykkeren Vern Unsworth er ikke nådig i kritikken mot Elon Musks ubåt og kaller det et PR-stunt. Musk slår tilbake og kaller dykkeren for «pedo».

- PR-STUNT: En av de britiske redningsarbeiderne fra grotten i Thailand var slettes ikke så imponert over Elon Musks bidrag til å få de 13 guttene opp fra bakken. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I over to uker var det thailandske guttelaget i fotball innesperret i Tham Luang-grotta i Thailand. Den svært krevende redningsaksjonen preget i flere dager det internasjonale nyhetsbildet.

Redningsaksjonen, som også krevde et liv, pågikk i 17 dager før alle de 13 på guttelaget, inkludert deres 25 år gamle trener, var reddet ut.

Ifølge CNN har dykkere, ingeniører, medisinere og militært personell fra hele verden spilt en kritisk rolle i å legge en strategi for å transportere guttene ut av den oversvømte grotta.

13 utenlandske dykkere deltok i den siste redningsaksjonen sammen med fem dykkere fra Thai Navy Seals.

Teslagründer Elon Musk har også involvert seg i redningsaksjonen. Blant annet fikk han testet en ubåt i barnestørrelse som skulle frakte barna ut fra den oversvømte grotta.

Sterk kritikk

I et nylig intervju med CNN viser den britiske redningsdykkeren Vern Unsworth, som deltok i redningsaksjonen, tydelig at han er lite imponert over Musks involvering i redningsaksjonen.

- Han kan stikke ubåten sin der det gjør vondt, sier han i intervjuet da han får spørsmål om hva han tenker om Musks idé.

- Det var ingen sjanse for at det hadde fungert. Han har ingen peiling på hvordan passasjen i grotta var, sier Unsworth.

Ifølge Unsworth hadde det ikke vært mulig å manøvrere ubåten gjennom de trange og krokete passasjene i grotta. Unsworth understreker også at ubåten ikke hadde kommet seg gjennom de første femti meterne fra dykkernes startpunkt.

Mener Musk burde holdt seg unna

Mot slutten av redningsaksjonen ankom også Tesla-sjefen grotta sammen med den spesialbygde miniubåten.

Musk tvitret også en video om at han var kommet til grotta, og at ubåten var klar til bruk hvis det var nødvendig.

Fungerende provinsguvernør i Chiang Rai avslo høflig Musks tilbud.

I CNN-intervjuet rister Unsworth på hodet over Musks grottebesøk.

- Bare et PR-stunt. Han ble bedt om å forlate stedet veldig raskt. Det var det han skulle ha gjort, sier han.

«Pedo-fyr»

Nå har Tesla-sjefen slått tilbake mot dykkeren på Twitter. Musk skriver at man kunne svømme inn til grotte fem uten utstyr. Det var i grotte nummer fem guttene befant seg.

Musk utfordrer dykkeren til å vise den aller siste videoen fra redningsaksjonen, før han ombestemmer seg og skriver:

«Vet du hva, du trenger ikke vise videoen. Vi skal få en av miniubåtene til å gå hele veien til grotte fem, null problem. Sorry 'pedo-fyr', du ba om det», skriver Musk på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer