DYKKER OMKOMMET: En dykker omkom ved Bjørnset i Flora kommune ved 1500-tida i dag. En annen dykker er sendt til trykktank i Bergen for behandling. Foto: Jan Otto Hovden
DYKKER OMKOMMET: En dykker omkom ved Bjørnset i Flora kommune ved 1500-tida i dag. En annen dykker er sendt til trykktank i Bergen for behandling. Foto: Jan Otto HovdenVis mer

Dykker omkommet i Flora

En dykker er omkommet og en annen dykker er sendt til behandling i trykktank i Bergen. Ulykken skjedde i Flora kommune i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg kan bekrefte at en av dykkerne er omkommet. Den andre er fraktet med Sea King-helikopteret til Bergen for å bli behandlet i trykktank, sier operasjonsleder Einar Vereide i Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har fått opplysninger i saken om at dykkerne skal ha vært på så stort dyp som 40 meter.

- Vi har foreløpig ikke fått varslet alle pårørende, og må derfor være tilbakeholdne med informasjon i saken, sier Vereide.

Operasjonsleder Arild Stokkereit sier i kveld at begge dykkerne var menn, fra Flora kommune. Den ene dykkeren som ble fraktet til Haukeland universitetssykehus i Bergen, skal ha vært i stand til å legge seg på båren selv. Han kan likevel være påført skader om han har gått for raskt opp fra 40 meter til overflaten.

To helikoptere rykket ut til Bjørnset i Flora kommune. I tillegg ble en ambulanse sendt til ulykkesstedet. En av dykkerne ble funnet livløs i overflaten. Det ble gjort forsøk på livredding, men den ene dykkeren omkom på stedet. Det er foreløpig uvisst hvordan tilstanden er for den andre dykkeren, som vil bli behandlet i trykktank i Bergen.

- De to var ikke yrkesdykkere ute på oppdrag for noen. Vi må derfor anta at de var sportsdykkere, sier operasjonsleder Arild Stokkereit.

Dagbladet.no kommer snart med mer.

REDNINGSAKSJON: Det var i sjøen utenfor Bjørnset, mellom Eikefjord og Brandsøy, at redningsmannskaper måtte gi opp å redde livet til en dykker. Foto: Jan Otto Hovden
REDNINGSAKSJON: Det var i sjøen utenfor Bjørnset, mellom Eikefjord og Brandsøy, at redningsmannskaper måtte gi opp å redde livet til en dykker. Foto: Jan Otto Hovden Vis mer