VEST-AUSTRALIA: En australsk dykker måtte fredag svømme i flere timer for å redde seg i land etter at båten hans ble tatt av strømmer. Foto: NTB Scanpix
VEST-AUSTRALIA: En australsk dykker måtte fredag svømme i flere timer for å redde seg i land etter at båten hans ble tatt av strømmer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dykker svømte med fire meter lang tigerhai på slep: - Trodde mitt siste øyeblikk var kommet

Australsk dykker måtte svømme flere kilometer for å redde seg i land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kom den australske dykkeren John Craig (34) bort fra båten sin da han var ute og dykket i Vest-Australia.

Mens Craig var under vann, skal båten med kameraten om bord ha fått motorproblemer og blitt feid bort av sterke strømmer, melder avisa The West Australian.

Etter å ha ropt etter kameraten og båten, og plasket i vannet, skjønte Craig at båten ikke ville komme tilbake. Samtidig ble han oppmerksom på en ubuden gjest.

- Hjertet mitt dunket. Jeg stakk hodet ned under vann for å se at jeg befant meg på samme sted, da jeg så en fire meter lang tigerhai nærme seg, forklarer Craig til nettstedet ABC News Australia.

- Nå ender det

Craig, som har jobbet som dykkeinstruktør i 10 år, forklarer at tigerhaien var den største han har sett noen gang.

BURET INNE: Dykkeren som trodde han var beskyttet for farer på innsiden av buret tok feil. På mirakuløst vis klarer haien å komme seg gjennom gitteret, og dykkeren er fanget i buret med haien. Video: Youtube / Gabe and Garrett via Storyful Vis mer

- Jeg visste at jeg måtte forsøke å roe meg ned for å overleve. Det var tydelig at tigerhaien fulgte med på meg for og se om jeg kunne være «på menyen», men hver gang den nærmet seg brukte jeg harpunen min som beskyttelse, sier Craig.

Etter å ha holdt på slik noen minutter, bestemte Craig seg for at han var nødt til å svømme mot land. En svømmetur på 7, 5 kilometer - med en hai på slep.

- Jeg tenkte at nå ender det. Dette er slik jeg kommer til å dø.

Flere timer

I tre timer svømte han mot fastlandet, hvor han til slutt nådde en grunn med sjøgress hvor han kunne stå. På dette tidspunktet snudde han seg for å se etter båtene som søkte etter ham, og et fly som fløy over.

- Jeg skrek og plasket, men våtdrakta mi er kamuflasjefarget så det var vanskelig å få øye på meg, forklarer Craig.

- GRUFULLT: Minst tre menn var om bord i båten da de fikk en hammerhai på kroken. Det den ene mannen så gjør, sjokkerer. Han tar opp en pistol, og skyter haien gjentatte ganger. - Grufullt, sier dyrevernaktivist Ross Rector, som ble tilsendt videoen. Video: WSVN via CNN Vis mer Vis mer

Han rakk ikke ta av seg våtdrakta før flyet var borte. Haien endret etter hvert kurs, og Craig klarte til slutt å ta seg i land. Dog helt utslitt.

- Helt utrolig

Blant annet lokalbefolkningen, politiet og Shark Bay-redningstjenesten deltok i søket etter Craig - i lufta og på vannet.

Frivillig ved Shark Bay-redningstjenesten, Greg Ridgley, mener historien er helt utrolig.

- Han svømte flere kilometer i et farvann med haier. Det er en stor innsats, sier Ridgley.

I alt har det vært fjorten tilfeller med hai på Vest-Kysten i Australia i år. En 17 år gammel jente ble drept av en hai foran foreldrene sine tidligere i år.