Dykkere begår selvmord

BERGEN (Dagbladet): Seks tidligere aktive dykkere i Nordsjøen har tatt sitt eget liv. På britisk sektor har ytterligere et titall dykkere gjort det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De har vært fysisk og psykisk robuste karer i sin beste alder. Alt har falt i grus for dem etter at de er blitt skadd og har mistet dykkersertifikatet, sier dykkerlege Svein Eidsvik.

Som dykkerlege ved Sjøforsvarets dykkesenter på Håkonsvern har han vært personlig venn med de fleste som har tatt livet sitt i løpet av de siste ti åra. Den siste vennen gikk bort på denne måten sist helg. Han ble bare 32 år gammel.

- Jeg snakket med ham for bare et par måneder siden. Da var han i godt humør og i gang med å omskolere seg. Derfor er det vanskelig å forstå at han valgte å avslutte på denne måten, sier Eidsvik. Det er totalt blitt utdannet mellom 160 og 180 norske dykkere til arbeid i Nordsjøen. I britisk sektor har det vært noen flere.

- Tar ikke ansvar

I tillegg til de dystre tallene Eidsvik og professor Harald Nyland ved Haukeland sykehus kjenner til, regner miljøet med at det kan være flere tilfeller av selvmord som ikke er blitt kjent.

- Det er vanskelig å finne en klar årsak til denne utviklingen. Vi vet at de har vært vellykte mennesker med god inntekt og høy status. Plutselig forsvinner jobben deres på grunn av yrkesskader eller at arbeidsoppdragene i Nordsjøen faller bort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer