SJOKKERT: Både dykkerne som fant buret med katten og dyrebeskyttelsen er sjokkert over at noen er kapable til å drukne et levende dyr. Foto: Espen Henriksen
SJOKKERT: Både dykkerne som fant buret med katten og dyrebeskyttelsen er sjokkert over at noen er kapable til å drukne et levende dyr. Foto: Espen Henriksen Vis mer

Dykkere fant druknet katt i bur: - Potene stakk ut av sprinklene i buret og katten kjempet en hard kamp

Trolig druknet levende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): To fritidsdykkere var forrige uke på dykketur ved Rognsund kai i Øygarden.

Da de kom til bunn, fikk de seg et groteskt syn. Et kattebur med deler av et kattelik lå igjen på havbunnen.

Druknet i live Katten var nærmest oppløst, men dykkerne var vitne til at kattens poter stakk ut av sprinklene i buret. Pressekontakt i Dyrebeskyttelsen Norge, Linn Krogstad, mener det vitner om at katten ble dumpet mens den var i live.

- At potene stakk ut, vitner om at katten kjempet en hard kamp før livet tok slutt. Alt tyder på at den ble druknet i live. Om katten ikke var i live, ville den antageligvis heller ikke bli druknet i et bur, sier hun til Dagbladet.

Dyrebeskyttelsen vil politianmelde forholdet i løpet av dagen eller i morgen.

- I utgangspunktet ønsket vi en obduksjon, men det er ikke mulig, fordi katten har gått i oppløsning.

Området blir vanligvis brukt av fritidsdykkere og av en dykkerskole. Krogstad forteller at dykkerne var sjokkert over synet av den døde katten.

- De synes det var ganske ille å komme over noe sånt, og forferdet over at noen kunne kaste en katt på sjøen. Det er vanskelig å tenke på at noen er kapable til å gjøre noe sånt. Det er helt grusomt at noen kan utsette dyr for den lidelsen. Vi sier hver dag at vi ikke vil blir overasket over hva folk gjør lenger, men vi blir likevel det.

Dumping Sommeren er høytid for dumping av kjæledyra, og Dyrebeskyttelsen opplever stor pågang.

- Hva som er årsaken til at noen har gjort dette, vet vi ikke. Men på denne tida, vet vi jo av erfaring at noen dumper kjæledyra når de skal på ferie, og hva slags unnskyldning som finnes for dette, vet vi ikke. Men ingen unnskyldning er god nok, sier hun.

En mann i 20-åra ble i fjor dømt for å ha låst inn hunden sin i bur og druknet den. Krogstad er klar på at dette forholdet anmeldes.

- Hvis det er noen som har noe tips, blir vi veldig takknemlig. Det er klart det er vanskelig å finne ut hvem som har gjort dette, men det er absolutt kriminelt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer