Dykkere gjorde funn i to år gammel drapssak

- Funnet ved Forus utenfor Stavanger er av interesse, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi vet ikke hva det er ennå, og det er fortsatt for tidlig å si sikkert om det kan knyttes til drapssaken, sier politioverbetjent Bjørn Torleif Vanvik i Rogaland politidistrikt til NTB.

Han leder personseksjonen ved distriktets felles etterforskningsenhet.

Det er over to år siden polske Tomasz Aleksander Kusnierz forsvant fra Stavanger sentrum. 28. oktober i fjor ble to kamerater av ham siktet for å ha drept Kusnierz. Den siktelsen står fortsatt, men mennene sitter ikke i varetekt.

- Vi er i ferd med å ta opp funnet fra sjøen. Deler av det er lagt fram for kriminalteknikere, men vi må også hente inn eksperter utenfra, forklarer Vanvik.

Han sier det er vanskelig å peke ut en bestemt grunn til at de har gjenopptatt søket akkurat nå.

- Dette er en sak uten lik og uten direkte spor. Det er en utrolig vanskelig situasjon, hvor vi må ty til andre etterforskningsmetoder. Samtidig ser vi at vi får resultater når vi står på og ikke gir oss, sier Vanvik.

Han sier søket kommer etter en taktisk og teknisk vurdering, og at det også skal søkes på land senere i uken. Torsdag skal to likhunder søke i et skogsområde på Forus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer